Konut Haberleri
09 Eki 2014 13:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:58

Konutta bayram bereketi!

Konutta bayram bereketi yaşandı. Satış ofislerinin boş kalmaması inşaat patronlarını umutlandırdı.

Konutta bayram bereketi!
Konutta bayram bereketi yaşandı. Satış ofislerinin boş kalmaması inşaat patronlarını umutlandırdı.
Sonbaharın gelmesiyle hız kazanan konut sektöründe ‘bayram bereketi’ yaşandı. Kurban Bayramı tatili boyunca açık olan satış ofislerine ilgi epey fazla oldu. Özellikle İstanbul dışından gelen ziyaretçilerin ilgi gösterdiği markalı konut projelerinde satışlar memnun ediciydi. Konut sektörünün patronları 2014’ün son çeyreği için son derece umutlu konuştu…

DAP YAPI – ZİYA YILMAZ

Kartal’da inşa edilen İst Marina projesinin satış ofisinin Kurban Bayramı’nın dört günü boyunca açık olduğunu söyleyen Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, satış ofislerinin yoğunluğundan memnun olduğunu ifade etti. Genel olarak tüm satış ofislerinde bayram boyunca 7 milyon liralık satış yapıldığını açıklayan Yılmaz, “İstanbul dışından gelen ziyaretçilerimizin yanı sıra yabancı ziyaretçilerimiz de vardı. Bayram da bitti, bundan sonra piyasanın tamamen açılacağını düşünüyorum. Firmalar da kampanyalara başlayarak satışlarını artıracaktır. Dap Yapı olarak daha yılın bitmesine 3 ay olmasına rağmen şimdiden 2014 hedefimizin üzerine çıktık” diye konuştu.

TEKNİK YAPI – NAZMİ DURBAKAYIM

Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, her bayram olduğu gibi İstanbul’un yarısından fazlasının şehir dışına çıktığını hatırlatarak, “Bayramın ikinci günü çok yoğun olmamakla beraber satış ofislerimizi ziyaret edenler oldu, dördüncü günü ise ziyaretçi sayısı bir hayli iyiydi. Artık yabancılar satış ofislerini epey fazla ziyaret eder oldular, buna alıştık, her 10 satışımızdan biri yabancıya oluyor. Son çeyrekte konut satışlarının artacağını öngörüyoruz. Yaşanan olumsuz gelişmelerin tesirinin de kısa sürede sona ermesini ve yeniden huzurlu bir ortama geçmeyi ümit ediyoruz.” dedi.

SUR YAPI – ALTAN ELMAS

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Sur Yapı projelerinde satış ofislerinin Kurban Bayramı’nın üçüncü ve dördüncü günü açık olduğunu ifade ederek; “Bayramda birçok kişinin İstanbul dışında olmasına rağmen satışlarımız güzel gitti. Zaten Eylül ayına çok iyi başladık. Kampanyalar hızlandıkça satışlar da artacaktır. 2014 yılı hedefimizin yüzd 87’sine ulaşmış durumdayız. Henüz önümüzde üç ayımız daha var, hedefimizin üzerine çıkmayı umuyoruz. Konut satışlarının Ekim ve Kasım aylarında Eylül’e göre daha fazla olmasını bekliyoruz.“ Sur Yapı’nın yeni projesi Vitrin’de konutların şimdiden yüzde 50’sine yakınının satıldığını açıklayan Elmas, “Geçtiğimiz hafta Katarlı bir gruba 8 adet daire sattık, yeni projemize yabancıların ilgisi de epey fazla.” diye konuştu.

EGEYAPI GROUP – İNANÇ KABADAYI

EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, satış ofislerinin bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde açık olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: “Bayramda şehir dışına çıkan müşteri kitlesine rağmen satış ofislerimizdeki hareketliliğin devam etmesi bizi memnun etti. Özellikle Batışehir projemizde devam eden yüzde 0.69 faizli kampanyamızdan çok olumlu geri dönüşler aldık. Eylül ayını hedeflediğimizin üzerinde kapattık. Son çeyreğin diğer dört çeyreğe göre çok iyi geçeceğini zaten öngörüyorduk, sonbahardaki hareketlilik de bunun sinyallerini verdi şimdiden. 2014 yılıyla ilgili hedefimizin yüzde 15′in üzerine çıkacağını düşünüyoruz, şu anki trend de bunu gösteriyor.”