Konut Haberleri
21 Eki 2014 14:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:01

Nihat Zeybekci "Konut sektöründe balon yok, talep var"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de konut balonu tartışmalarının aksine ciddi bir talep artışı olduğunu savundu

Nihat Zeybekci "Konut sektöründe balon yok, talep var"
Nihat Zeybekci, “Konut sektöründe bir miktar düşüş olsa da hala ciddi bir talep söz konusu. Türkiye genelinde konut satışlarında yüzde 25'lik mühim bir artış var” dedi.  Bakan Zeybekci, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Haluk Gümüş'ün son günlerde konut satışlarının düşmesine rağmen artan fiyatlarla ilgili soru önergesini yanıtladı.

TÜİK'in konut araştırmasını örnek gösteren Zeybekci, “TÜİK tarafından yayınlanan ağustos ayındaki konut satış istatistiklerine bakıldığında Türkiye genelinde konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25 oranında mühim bir artış gösterdiği görülmektedir. Ülkemizin önemli ölçüde konut ihtiyacı olması sebebiyle

konut piyasasında 2014 yılı temmuz ayına kadar bir miktar talep düşüşü meydana gelse de hala ciddi bir talep söz konusudur” dedi.

YÜZDE 25 ARTIŞ

TÜİK verilerine göre Türkiye'de ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 25 artarak 105 bin 624 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 17 bin 349 konut satışıyla en yüksek paya sahip oldu.