Konut Haberleri
10 Ara 2017 10:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

Konut stokundaki artış vatandaşa yaradı!

Son 4.5 yılda elde kalan daire sayısı 772 bine dayanırken sektör temsilcileri bu durumun alıcı açısından pazarlık aşamasında avantaj yaratacağını söylüyor.

Konut stokundaki artış vatandaşa yaradı!
TÜİK verilerine göre, Ocak 2013'ten, Eylül 2017'ye kadar 3 milyon 549 bin 720 adet daireye iskan verildi ancak satışı yapılan birinci el konut sayısı 2 milyon 777 bin 725 adette kaldı.

Yani konut stokuna 771 bin 995 adet daire eklendi. Ancak bu durum alıcı açısından bir artı.

Yeni Şafak Gazetesi'nden Emine Açar'ın haberine göre gayrimenkul sektörü temsilcileri stok artışının alıcı açısından pazarlık esnasında avantaj olduğunu söylüyor.

Elinde nakit parası olan yatırımcının bu dönemde, her dönemden daha avantajlı olduğunu dile getiren emlakçılar “Müteahhitler için elde tutulan her konutun bir maliyeti var. Kimse gayrimenkulden zarar yapmaz ama müteahhit inşa ettiği projelerdeki bağımsız birimleri bir an önce elden çıkarıp yeni projeler inşa etmek ister. Son dönemlerde faizlerin yönünü yukarı çevirmesi ve dövizdeki yükseliş konuta ihtiyacı olan kişilerin konuta erişimini zorlaştırdı. Buna karşın cebinde parası olanlar ise peşin alımlarda daha yüksek oranlarda indirim imkanına kavuştu” ifadelerini kullanıyor.
ETİKETLER
#konut #konut stoku