Konut Haberleri
19 Oca 2017 07:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:57

Konut sektöründe dev adım! 240 ay taksitle ev geliyor!

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor...

Konut sektöründe dev adım! 240 ay taksitle ev geliyor!
Daha önce ülke sınırları içinde emsali görülmemiş bir kampanya geliyor. En büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO ve bünyesindeki firmalar, 240 ay yani 20 yıl vadeli ev satma projesine giriyor. Üstelik düşük vade ile. Naıl mı? İşte cevabı... Darbe kalkışması ertesi de Emlak Konut ve GYODER dev bir kampanya başlatmıştı. Toplamda 56 bin konut 0.70 faiz ve 120 ay vadeli ile satışa sunulmuştu. Gayrimenkul sektörünün ‘ekonominin çarkları dönsün’ diye Ağustos 2016’da başlattığı kampanya iç piyasada hareketlilik getirdi ve yıl sonuna kadar sürdü. Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu hareketliliğin 2017’de de devam etmesi için yeni bir seferberlik başlatma kararı aldı.

2.5 saatlik toplantı...
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, sektörde markalı konut üreten müteahhitlerle bir toplantı düzenledi. 2.5 saat süren toplantı sonunda sektörde bugüne kadar görülmeyen bir karar çıktı. Markalı konut projelerinin 240 ay yani 20 yıl vade ile satılması ve bu yolla taksitlerin düşmesi hedefleniyor. Faiz oranları için de bankalarla görüşmeler yapılacak. Binlerce ev için geçerli olması beklenen yeni kampanya detaylarının Emlak Konut GYO tarafından bir kaç hafta içinde açıklanması bekleniyor.

20 bin konut dahil olacak
Toplantıya katılan müteahhitler yeni kampanya ile ilgili düşünce ve önerilerini Emlak Konut GYO yetkilileri ile paylaştı. Kurulacak komisyonda müteahhitlerin önerileri değerlendirilecek. Faizlerin de 0.70 ve daha aşağıya çekilmesi için bankalarla görüşmeler başlayacak. İlk etapta 240 ay vadeli kampanyaya 15-20 bin konutun dahil olması bekleniyor. Eğer Emlak Konut dışındaki şirketler de ikinci seferberlik sürecine destek verirse sayının 50 bini bulması bekleniyor.
Hürriyet