Konut Haberleri
16 Haz 2017 10:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:14

Konut satışlarında yeni rekor bekleniyor

Geçtiğimiz yıl yapılan kampanyalarla birlikte konut satışları büyük bir rekora imza attı. YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Çankaya, 4. çeyrekte gayrimenkul sektörünün yeni bir rekora ulaşacağının altını çizdi.

Konut satışlarında yeni rekor bekleniyor
Geçtiğimiz yılı büyük bir rekorla kapatan gayrimenkul sektörü konut satışlarında 4. çeyrekte yeni bir rekor bekliyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan konut kampanyaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizleri düşürün çağrısıyla geçen yıl 1 milyon 149 bin 122 konut satıldı.

2017 yılına da hızlı bir giriş yapan emlak sektörü rekoru yenilemeyi hedefliyor. YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, konut alımlarında halen tam olarak atlatılamayan endişenin Eylül, Ekim ile yok olmasını beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“GYODER, kısa süre önce bir yılda 1 milyon konutun el değiştirdiğini bildirdi. Siyasi ve ekonomik yapıdaki tüm sorunlara karşın bu ciddi bir rakam. Demek ki Türk inşaat sektörü, olumsuzluklara karşın gerek yurt içi, gerekse küresel inşaat pazarında payını giderek artırıyor. Ayrıca büyükşehirlerimizdeki büyümenin konut sektörüne talebi sürekli sıcak tutacağını ve önümüzdeki 20 yılda sektör gelişiminin hızla devam edeceğini düşünüyorum. Biz ve bizim gibi köklü firmaların beklenti çıtası her zaman yüksek olur. Her koşulda üretime devam eder, sıkıntılara karşın ürettiğimiz formüllerle güzel sonuçlar almaya çalışırız. Tüm veriler, gözlemler bu yıl 4. çeyreğin sektörümüz adına başarılı geçeceğini gösteriyor.”