Konut Haberleri
06 Ara 2017 16:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

Konut satışlarına yabancı dopingi

İnşaat sektörü özellikle yabancı yatırımcılara sağlanan vatandaşlık hakkıyla birlikte önemli rakamlara ulaştı. Bu yılın ilk 10 ayında 20 bine yakın yabancı, Türkiye’den konut sahibi oldu.

Konut satışlarına yabancı dopingi
Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörü, yabancı yatırımcının da yakın takibinde. Türkiye’de özellikle 1 milyon dolarlık ev alanlara veya 2 milyon dolarlık yatırım yapanlara vatandaşlık verilmesi sonrası konut satışlarında kayda değer yükseliş meydana geldi. Yeni Akit Gazetesi'nin haberine göre; geride bırakacağımız yılın ilk 10 ayında 20 bine yakın yabancı yatırımcı konut sahibi oldu. Bu rakamın yıl sonuna kadar daha da artması bekleniyor.

Suudiler ve Iraklılar önde 

Büyükyalı İstanbul’un Satış Danışmanı Tolga Şatır, konut yatırıcısının genellikle Arap kökenli olduğunu aktardı ve “Dairelere, dükkânlara ağırlıklı olarak Suudilerden, Iraklılardan, İranlılardan, Suriyelilerden talep geliyor. Talebin ileride daha da artacağını umuyoruz. Projelerde belli dönemlerde fiyat artışı yapılıyor. Artış talep ile orantılı. Tabi ki 2018’de fiyatlar belli oranda, belli seviyede artacak. Çünkü biz yatırımcının yanında oturumcuyu da korumalıyız, müşterilerimize kâr ettirmeliyiz” dedi.