Konut Haberleri
27 Kas 2017 09:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Konut satışında yeni rekor geliyor!

Yüksek faiz oranları nedeniyle konut satışları ekim ayında düşüş gösterse de satışlarda yıl sonuna kadar 1.34 milyonun üzerine çıkılarak rekor kırılması bekleniyor.

Konut satışında yeni rekor geliyor!
Türkiye genelinde konut satışları haziran ve ekim ayları dışında geçen yıla göre artış gösterdi. Bu durum yıl sonunda yeni bir rekor olasılığını artırdı. 

SÜRPRİZ OLMAZ

Sabah'ın haberine göre, Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, "2016'da ulaşılan 1.34 milyon adetlik satışın üzerinde bir rakamı yakalamak sürpriz olmayacaktır" dedi. İnşaat sektörü yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Kurum, genç nüfus ve mevcut yapı stokunun yenilenmesi zorunluluğunun Türkiye'deki gayrimenkul hareketliliğini sürdüreceğini kaydetti. Kurum, "Ülkemizde nüfus artışı halen devam ediyor ve buna dayalı bir konut ihtiyacı olduğu gerçek. Bununla beraber, maalesef, yaklaşık yüzde 40'ı gerekli inşaat izinleri olmayan bir konut stokuna sahibiz ve deprem tehlikesi sebebiyle bu konut stokunun acilen yenilenmesi gerekiyor. Ayrıca gerek şehirleşmeden kaynaklanan iç göç gerekse konjonktürel olarak son dönemde yaşanan dış göç konut ihtiyacını tetikleyen en önemli etkenler olarak sayılabilir. Tüm bunları değerlendirdiğimizde, orta vadede sektör açısında dinamiklerin aynı şekilde devam edeceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.
 
ODAK NOKTASI İSTANBUL

Emlak Konut'un yatırım planlarıyla ilgili de bilgi veren Kurum, "Büyük şehirler ve bunların arasında da başta İstanbul odaklı olmak üzere ama Anadolu'da da Emlak Konut markalı projelere olan talebi göz ardı etmeden, projeler geliştirmeye devam edeceğiz" dedi. İstanbul'un ön planda tutulduğunu, bunun da bilinçli bir tercih olduğunu aktaran Kurum, "TÜİK'in konut satış rakamlarını incelediğimizde, Türkiye'deki konut satışlarının yüzde 20'ye varan kısmı İstanbul'da gerçekleşiyor. Bizim de bu doğrultuda, mevcut ihale edilmemiş arsa portföyümüzün yüzde 90'a yakınını İstanbul'da bulun arsa yatırımlarımız oluşturuyor" şeklinde konuştu.