Konut Haberleri
26 Ağu 2016 10:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:36

Konut kampanyaları uzatılabilir!

Kampanyayla 3 haftada 2 binin üzerinde konut satışı gerçekleştiren Emlak Konut GYO ve GYODER'in kampanya süresini uzatması bekleniyor.

Konut kampanyaları uzatılabilir!
Bankaların faiz indirimi yetersiz kalınca konut kredilerinde 2 haftada sadece 329 milyon liralık bir artış gözlendi. Oysa Emlak GYO’nun yüzde 0.70’le ev sahibi yapan kampanyasında 25 günde 1 milyar 450 milyon TL’lik konut satışı gerçekleşti.

Merkez Bankası'nın dün açıkladığı verilere göre 5-19 Ağustos tarihleri arasındaki iki haftalık dönemde konut kredilerindeki artış 329.6 milyon lirada kaldı. Bu rakam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu yetmez, faizin daha da inmesi gerekir. Yatırımın, üretimin ve istihdamın artması için faiz inmeli" açıklamasını da destekledi.

Emlak Konut'un 30 projede 15 bin konutla başlattığı kampanyaya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği de (GYODER) katılmış, proje sayısı 86'ya konut sayısı da 56 bine ulaşmıştı.

GYODER Başkanı Aziz Torun, kampanyaya vatandaşın yoğun talep gösterdiğini belirterek, "3 haftada 2 binin üzerinde konut satışı çok ciddi bir başarı. Yaz durgunluğunun olduğu şu günlerde birçok vatandaşımız tatilde olduğundan kampanyadan faydalanamadığı için süreyi uzatmamız yönünde çok fazla talep alıyoruz. 31 Ağustos'ta yapacağımız toplantıdan sonra uzatmamız gündeme gelebilir" diye konuştu.