Konut Haberleri
30 Ağu 2014 22:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:45

Konut almak için en uygun zaman

"Ne zaman konut almalı? Hangi konutu almalı, büyüklüğü ne olmalı?" Yatırım yapacaklar bu habere dikkat... Konunun uzmanının iki önemli uyarısı var....

Konut almak için en uygun zaman
TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüsniye Boztunç'un konut almak isteyenlere iki hayati önerisi var. 

1+1'LERE YÖNELİN

Yatırım yapmak amacı ile konut alacakların küçük alanlı konutlara yatırım yapmalarını öneren Boztunç, birçok projede çok sayıda 1+0 ve 1+1 konut sayısı olduğunun görüldüğünü belirterek; ''Satış hızına baktığımız zaman da bu tip konutların çok daha hızlı satıldığı görülmektedir. Bunun en önemli sebebi kuşkusuz konutun fiyatının satın alma gücünü desteklemesidir. Küçük alanlı konutların ilk el satış hızları oldukça başarılıdır.'' dedi.

LANSMAN ZAMANINDA KONUT ALIN

Yatırım yapmak isteyenlerin özellikle projelerin satışa çıktığı ilk zamanları kollayarak bu zamanlar alım yapmalarını öneren Boztunç, konut projelerinde satış stratejisinin inşaat süresince belirli zaman dilimi veya belirli bir satış sayısı yakalandığında fiyat artışı yapmak olduğunu ifade etti. Boztunç, bir projenin lansmanı zamanında konut alan bir kişinin proje tamamlandığında minimum %20-30 oranında primi sağlayacağını da söyledi.