Konut Haberleri
04 Eyl 2015 09:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:18

Ev sahibi olmak isteyenler zamdan önce davranmalı

Konut sektörünün önde gelenleri konut fiyatlarına kısa süre içinde zam yapılacağını bu sebeple de konut alma planı olan vatandaşların bu dönemde harekete geçmesi gerektiğini belirtti

Ev sahibi olmak isteyenler zamdan önce davranmalı
Dolar kurunda meydana gelen artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken uzmanlar ev almayı planlayana vatandaşlara zamlardan önce harekete geçmeleri yönünde tavsiyede bulundu.

İnşaat sektöründe kullanılan malzemenin neredeyse tamamının yerli üretim olması sebebiyle dövizdeki artışın konut üretim ve satışına dolaylı etkisi olduğunu söyleyen İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, dövizdeki artışın gayrimenkul üzerindeki dolaylı etkisinin yüzde 4'ü geçmediğini söyledi.

Normal şartlarda gayrimenkul sektörünün Eylül ayında hareketlenmesi gerektiğini belirten Durbakayım, seçim süreci ve Kurban Bayramı sebebiyle okulların açılışının 2 hafta ertelenmesi gibi sebeplerle bu beklentinin Kasım ayı sonuna ertelendiğini söyledi.

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan ise kurdaki artışın fiyatlara henüz yansımadığını fakat kısa vadede zammın kaçınılmaz olduğunu, bu sebeple de cidi bir fiyat artışının kapıda olduğunu söyledi.

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ise kurdaki artış sebebiyle oluşan maliyeti eritebilmenin artık mümkün olmadığını belrterek zammın eninde sonunda yapılacağını dolayısıyla konut almayı düşünenlerin  alım kararını bu döenmde netleştirmesinin kendi yararlarına olacağını söyledi.