Konut Haberleri
20 Ara 2017 11:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

Konut almak için 2018'i beklemeyin

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, konut almak isteyenlerin yeni yıl öncesi ellerini çabuk tutması gerektiğinin altını çizdi.

Konut almak için 2018'i beklemeyin
Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, inşaat maliyetlerindeki artışa dikkat çekti. Karataş, yükselen maliyetlere rağmen inşaat yatırımcısının fiyatları henüz arttırmadığını vurguladı.Yeni yıl öncesi konut almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini vurgulayan Karataş, şu ifadeleri kullandı: 

“Yılbaşı öncesi yatırım en doğru düşünce olacaktır. Var olan projeler eski maliyetler ile üretildiği için bugünlerde fiyatlar uygun, ama şimdilik.  

Son üç ay inşaat maliyetleri bir önceki aya göre yüzde 22.1 oranında, işçilik ücretleri ise 11.9 oranında arttı. Bu sonuçlara rağmen vatandaşlarımız hiç çekinmeden, korkmadan konutta yatırımı düşünebilir. Yılbaşı sonrası inşaat proje yatırımcılarının sırtlarındaki bu ağır yükü taşıyamayacaklarını düşündüğümüz için konut fiyatların da 2017’ye göre fiyat yükselmeleri söz konusu olabilecektir”