Konut Haberleri
28 Haz 2016 12:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:27

Konut alacaklara müjde! Faiz indirimleri piyasaya yansıyacak

Son bir kaç aydır Merkez Bankası'nın faiz indirimine cevap vermeyen piyasaya hükümet el atıyor...

Konut alacaklara müjde! Faiz indirimleri piyasaya yansıyacak
Son aylarda düşen konut satışlarının umudu Merkez Bankası'nın faiz indirimi idi. Beklenen oldu ve Merkez faizi düşürdü. Ancak bankalar buna aynı şekilde cevap vermedi. Hal böyle sadece gayrimenkul değil tüm sektörlerin umudu kırılmıştı. Ancak hükümet duruma el attı. 
Başbakan Binali Yıldırım, "Merkez Bankası'nın faiz indirimleri piyasaya yansımalı; alacağımız tedbirler ve açıklayacağımız 'müjde paketi' bunu içerecek" dedi.

Başbakan Yardımcısı Binali Yıldırım, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin piyasaya yansıması gerektiğini söyledi.

Yıldırım, dün gece TRT Haber'de katıldığı bir programda, Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile ilgili kararlarının sorulması üzerine, "Bu indirimlerin piyasaya yansıması lazım" dedi.

Piyasanın da bu faiz indirimlerini hissetmesi gerektiğini kaydeden Yıldırım, alacakları tedbirler ve açıklayacakları 'müjde paketinin' de bunu içereceğini ifade etti.

Yıldırım, piyasada bir darlığın ve sıkışıklığın yaşandığını bildiklerini belirterek, bunları ortadan kaldıracak bir dizi devrim niteliğinde ezber bozan kararlar üzerinde çalıştıklarını da kaydetti.

Yıldırım ayrıca, önümüzdeki Pazartesi günü gerek Güneydoğu ile ilgili gerekse Türkiye'deki çeşitli kesimlerin ekonomiyle ilgili beklentilerini karşılayacak 'müjdeleri' paylaşacaklarını söyledi.