Sektörel
15 Ara 2016 16:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:54

Komili ve Kırlangıç yağları Bunge'ye satılıyor

KAP'a yapılan açıklamaya göre, Komili ve Kırlangıç yağ markaları Bunge'ye satılıyor..

Komili ve Kırlangıç yağları Bunge'ye satılıyor
Yazıcılar Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamada, SEEF Foods ve Bunge arasında Ana Gıda'nın Bunge'ye satışı konusunda hisse alım/satış sözleşmesi imzalandığı bildirildi. Ana Gıda bünyesinde, Komili ve Kırlangıç Yağ gibi markaların var olduğu biliniyor.

Şirketten gelen açıklama şöyle:

"Bağlı ortaklığımız Anadolu Endüstri Holding A.Ş. (AEH), SEEF Foods S.A.R.L. (SEEF Foods) ve Koninklijke Bunge B.V.  (Bunge) arasında, Ana Gıda İhtiyaç Maddeleri ve Sanayi Ticaret A.Ş.(Ana Gıda)'de AEH'nin sahip olduğu %55,25 ve SEEF Foods'un sahip olduğu %44,75 oranında hisselerin Bunge'ye satışı konusunda Hisse Alım/Satış Sözleşmesi imzalanmıştır. Anlaşma resmi makam ve kurumlardan izinlerin alınması sonrasında tamamlanacak olup, anlaşma uyarınca hisse devrinin 2017 yılı 1.çeyrek içinde sonuçlandırılması öngörülmektedir.

Söz konusu sözleşmeye göre, Ana Gıda'nın şirket değeri 172,5 milyon TL olarak saptanmış olup hisse bedeli şirketin yılsonu nakdi, borcu, işletme sermayesi gibi diğer düzeltmeler sonucunda belirlenecektir. Buna göre, mevcut durumda, Ana Gıda'nın 30.09.2016 tarihli finansal raporları dikkate alınarak yukarıda anılan şirket değeri üzerinden yapılan net borç, işletme sermayesi ve  diğer düzeltmeler sonrasında AEH'nin %55,25 oranında hisselerinin satış bedeli  yaklaşık 55,4 milyon TL seviyesinde hesaplanmakta olup, 31.12.2016 tarihli finansal tablolar dikkate alınarak nihai satış bedeli belirlenecektir."

Koninklijke Bunge B.V.(Bunge)'den gelen açıklama şöyle:

Bunge, Türkiye’nin öncü zeytinyağı ve bitkisel sıvıyağ üreticisi Ana Gıda İhtiyaç Malzemeleri ve Sanayi Ticaret A.Ş. (Ana Gıda)’nın satın alımı konusunda kesin anlaşma sürecine girildiğini duyurdu.

Koninklijke Bunge B.V.(Bunge), hisselerin %55.25’ini Anadolu Endüstri Holding A.Ş.(AHE)’den alırken, kalan %44.75 hisseyi ise SEEF Foods S.A.R.I.’dan aldı.2001 yılında kurulan Ana Gıda, %30’a yakın pazar payıyla Türkiye’de zeytinyağı sektöründe lider olan Komili markasının sahibidir. Bunge Türkiye Genel Müdürü Paul Ayton, Ana Gıda şirket satın alımının, Bunge’yi yüksek katma değerli zeytinyağı pazarına lider konumdan sokarak, ürün yelpazesini genişleteceğini söyledi.

Ayton, “Her iki şirketin bilgi ve uzmanlığını tam gıda zinciri bakış açısıyla birleştirerek üstün nitelikli ürünler ve yüksek müşteri hizmet kalitesine ulaştırıyor olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Bu satın alma, bitkisel yağlar kategorisinde farklı fiyat segmentlerindeki ürün çeşitliliğini de güçlendirecek. Birleşmeyle birlikte Ana Gıda’nın sahip olduğu dağıtım ağı, Bunge’nin Türkiye çapında müşterilerine erişimini de arttıracak.

Bunge EMEA CEO’su Tommy Jensen, “Bu satın alma, katma değerli ürünlere daha fazla odaklanarak ürün çeşitliliğimizi güçlendirme stratejimizle tam olarak uyum göstermektedir. EMEA bölgesinin bitkisel yağlar sektöründeki en büyük ve en hızlı büyüyen pazarında, hali hazırda var olan faaliyetlerimizi de pekiştirecektir” dedi.