Konut Haberleri
05 Mar 2015 12:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:26

Biz de böyle olacağız! Emekliye ucuz tatil fırsatı

Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle otellerde turizm sezonu dışında ucuz konaklama imkanı getirilecek.

Biz de böyle olacağız! Emekliye ucuz tatil fırsatı
Emekli maaşının yarısı konut ve gıdaya gidiyor. Buna sağlık harcamaları ve faturalar de eklenince elde avuçta bir şey kalmıyor. Dolayısıyla geri kalan hayatını mutlu ve huzurlu bir şekilde geçirmeyi hayal eden emekliler tatili, eğlenceyi ve kültürel faaliyetleri neredeyse unuttu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre; emeklinin eğlence ve kültür için yaptığı harcamalar bütçesinin sadece yüzde 2.9’u kadar.

TATİL HARCAMASI LÜKSE KAÇIYOR
Bir başka ifadeyle, tatil ve eğlence harması lükse kaçıyor. Posta'nın haberine göre Tatile para ayıramayan emeklilere ucuz tatil imkanı için düğmeye basıldı. Kamuya ait sosyal tesislerden memur emeklilerinin yanı sıra SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de yararlanabilmesi düşünülüyor. Düzenleme hayata geçerse, emekliler uygun fiyata tatil yapabilecek. Bu konuda turizmcilerin de devreye girmesi bekleniyor. Turizm Bakanlığı da bu konuda bir çalışma başlattı.

TURİZM SEZONU SONUNDA
Çalışma kapsamında turizmcilerin emeklilere özel tatil paketleri hazırlaması bekleniyor. Özellikle turizm sezonu dışında yani otellerin doluluk oranının az olduğu sezon başı ve sonunda emeklilere devlet destekli tatil imkanı sağlanması planlanıyor. Avrupalı emekliler Türkiye’de 5 yıldızlı otellere rahatça gelirken, kendilerinin tatile para ayıramadıklarını belirten emeklilerimiz, “Bu durumdan turizmciler de kazançlı çıkar” diyor. Son dönemde çevre ülkelerde yaşanan istikrarsızlık, özellikle Rusya’daki kriz nedeniyle turist sayısında düşüş bekleniyor. Bu nedenle emeklilere devlet destekli tatil paketlerinin hazırlanmasının hem iç turizmi canlandıracağı hem de sektöre zor günlerde cansuyu olacağı belirtiliyor. 10.5 milyon emeklinin yüzde 30’unun dahi bu imkandan faydalanmasının hem turizme hem de istihdama nefes aldıracağı belirtiliyor. Otellerin de bu konuda destek olması bekleniyor.