Spor
11 Eyl 2015 17:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:23

33 bin kişilik pişmaniye görünümlü stat geliyor!

Kocaeli'de açılacak olan 33 bin kişilik Kocaeli Arena Stadı'nın kaba inşaatının yüzde 80'i tamamlandı...

33 bin kişilik pişmaniye görünümlü stat geliyor!
Kocaeli'de inşaatı tüm hızıyla devam eden bittiğinde pişmaniyeye benzeyecek olan Kocaeli Arena Stadı'nda sona gelindi. 33 bin kişilik stadyumda kaba inşaat yüzde 80 seviyelerine ulaştı.

Şehir merkezine sadece 8 kilometre mesafede yer alacak Kocaeli Arena Stadı, TOKİ tarafından inşa ediliyor. Toplamda 150 bin metrekarelik alanda kurulan Kocaeli Arena Stadı'nda tribün inşaatı kısa süre içinde tamamlanacak.

Kurban Bayramı sonrasında çelik çatı montaj işlemleri başlayacak olan Kocaeli Arena Stadı'nde genel çalışmalar ise yüzde 30 seviyesine ulaştı.

21 asansör, 1215 araçlık park yeri ve 11 otobüsün sığabileceği bir otoparka sahip olan Kocaeli Arena Stadı'nda,  tamamlandığında toplam bin kapalı, 700 de açık olmak üzere bin 700 araçlık otopark alanı da bulunacak.

33 bin kişi kapasiteli tribünlerde ise 576 VIP tribünü ve 50 adet loca bulunacak olan Kocaeli Stadyumu'nda, 22 adet asansör ve 64 adet de giriş kapısı bulunacak.



Arenanın tribünlerinin sahaya en yakın olduğu noktada mesafe 7.5 metre. UEFA kriterlerine büyük ölçüde uyan Kocaeli Arena Stadı'nda kafeler ve restoranlar da bulunacak.

- Stadın seyirci kapasitesi 33 bin olacak.
- Bin araçlık kapalı otopak, 700 araçlık açık otopark bulunacak.
- 576 VIP tribünü olacak.
- 50 adet loca bulunacak.
- Stadın 64 adet giriş kapısı olacak.
- Stadın çevresine 2 bin ağaç dikilecek.
- Stat içerisinde alışveriş merkezleri de bulunacak.

Kocaeli Arena Stadı ne zaman tamamlanacak?



Stadyum inşaatı 29 Ağustos 2013 tarihinde başlamıştı. Stadyumun temeli 26 Eylül 2014'te atılmıştı.

Stadyumun eski bir taş ocağının üzerine inşa ediliyor. Stadyumun 2016 yılı ortalarında açılması ve tesis tamamlandığında etrafında 2.000 ağaç dikileceği planlanıyor.   Stadyum tamamlandığında İzmit'in simgelerinden biri olan pişmaniyeye benzeyeceği öngörülüyor.

100 milyon TL’ye mal olacak Kocaeli Arena Stadı, Alikahya'da inşa ediliyor. 2014 yılında başlanan projede açılış 2016'da yapılacak.

En yüksek teklif Albayrak Turizm-Öztaş İnşaat ortaklığından gelmişti!

İlk olarak 2012 yılının Kasım ayında dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 24 yeni stadyum inşaatının içinde bulunduğu listede duyurulmuştu. 29 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen stadyum ihalesine yedi firma katılmıştı.



Albayrak Turizm-Öztaş İnşaat ortaklığı, Limak İnşaat, YDA İnşaat-Sigma İnşaat ortaklığı, Yüksel İnşaat-Durmaz İnşaat ortaklığı, Sarıdağlar İnşaat-Pekintaş Yapı ortaklığı, Altındağ İnşaat-Pramid Mesken-Arıkan İnşaat-İntim İnşaat ortaklığı ve Gürbağ İnşaat-Türkerler İnşaat-Ohitan İnşaat ortaklığı ihalede teklif vermişti. İhaleyi 126 milyon 850 bin Turkish lira bedel ile Albayrak Turizm-Öztaş İnşaat ortaklığı kazanmıştı.

Kocaeli Arena Stadı nerede?



Stadyum ayrıca ulaşım imkanları bakımından da örnek projeler içinde yer alacak. Yeni yapılacak olan Kuzey Marmara Yolu'ndan bağlantı alacak olan stadyumu, D-100'den gelecek bağlantı yolu, yapılması planlanan tramvay projesi ve Sabiha Gökçen'e yarım saat mesafesi ile de en ulaşılabilir statlardan biri olacak.

Kübra GENÇ/Emlakeki.com