Turizm
20 Eyl 2015 09:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:26

Kızkalesi tatilcileri bekliyor...

Kurban Bayramı tatilinde Türkiye’nin en gözde sahillerinden birisine sahip olan Mersin’in Erdemli İlçesi’ndeki tarihi Kızkalesi’nde doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı.

Kızkalesi tatilcileri bekliyor...
Tatilciler 28 derece deniz suyu sıcaklığı ve gölgede dahi 33 dereceyi bulan sıcaklıkta deniz keyfini yaşayabilecek. Bayramda sadece bir gün çok bulutlu ve hafif yağmur bekleniyor.

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, yaklaşan bayramda, huzur ve güven içinde tatil yapmak isteyenler için Kızkalesi’nin ideal bir ortam sağladığını söyledi. Bayram ve bayram sonrası için rezervasyonların neredeyse dolduğunu belirten Hüseyin Çalışkan, "Tatil planı yapanlar, ellerini çabuk tutmalı. Bayrama sayılı günler kaldı."dedi.

Türkiye’nin en güzel kumsallarını, en kıymetli tarih hazineleri barındıran Kızkalesi sahillerinin, giderek daha profesyonelleşen ve kendilerini sürekli yenileyen işletmelerinin turizmde hizmet kalitesini yükselttiğini söyleyen Çalışkan, "Deneyimlerini geliştirerek Batı Akdeniz ve Ege Bölgesi tesisleriyle yarışacak düzeye gelen turizm işletmeleri Kızkalesi’ni, turizm sektöründe Türkiye’nin parlayan yıldızı yapma hedefine doğru emin adımlarla yürüyor" diye konuştu.