Konut Haberleri
01 Ağu 2015 18:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:01

Kızılay'a rekor gayrimenkul bağışı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, kuruma yapılan gayrimenkul bağışlarında ciddi anlamda artış olduğunu söyledi..

Kızılay'a rekor gayrimenkul bağışı
Son yıllarda gayrimenkul bağışlarının arttığını söyleyen Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, kurum olarak en önemli gelir kaynaklarının bağışlar olduğunu hayırsever vatandaşların desteğinin devamını beklediklerini belirtti.

Türkiye genelindeki 700 şube ile hizmet veren Türk Kızılayı'na yapılan gayrimenkul bağışlarının arttığını belirten Akar, 15 günde bir yapılan yönetim kurulu toplantılarında muhakkak 3 veya 4 gayrimenkul bağışı kabul ettiklerini ve bu durumdan son derece memnun olduklarını söyledi.

Türk Kızılayına bağışlanan gayrimenkulleri kiraya vererek gelir sağladıklarını belirten Akar, elde edilen gelirlerle de yardım faaliyetlerinin sürdürüldüğünü ve çalışanların istihdamının sağlandığını açıkladı. Son dönemde yapılan bağışlarla Türk Kızılay'ının gayrimenkul portföyünün 4 bin 500'e ulaştığını da ifade eden Akar, ayrıca kan bağışı, kök hücre bağışı, para bağışı, yiyecek, içecek ve bunların yanı sıra yine şartlı bağışların da devam ettiğini sözlerine ekledi.