Ekonomi
18 Ağu 2017 17:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:22

Kızılay kurban vekaletlerini bekliyor

Geçtiğimiz sene Kurban Bayramı'nda 80 bin kişi Kızılay'a vekalet verdi. Bu yıl da 100 bin vekalet bekleniyor.

Kızılay kurban vekaletlerini bekliyor
Kızılay bu yıl Kurban Bayramı2nda 100 bin vekalet bekliyor. Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, bu yıl 100 bin kurban vekaletiyle elde edilecek etlerin 800’er gramlık konserve halinde Türkiye dahil 31 ülkede 1 milyon 950 bin aileye ulaşacağını söyledi.

Yıl boyu dağıtılıyor

“Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla hareket ettiklerini belirten Kınık, bunun için aldıkları vekalet karşılığı İslami usullere göre kestikleri kurbanları 800’er gramlık konserve haline getirerek yıl boyu ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını kaydetti.

Yurtiçinde geçen yıl 740 lira olan vekalet bedelini bu yıl 735 lira olarak belirlediklerini vurgulayan Kerem Kınık, yurtdışındaki kesimler için ise vekaletin 500 lira olduğunu anlattı.

Kredi kartına 4 taksit

Kınık, vatandaşların 168 ücretsiz Kızılay çağrı ve bağış hattından, Kızılay ortak bağış hesabı bulunan bankalardan, www.kizilay.org.tr adresinden ya da Kızılay’ın ülke genelindeki şube ve temsilciliklerinden makbuz karşılığı vekâlet verebileceğini ifade etti. Kurban bedellerinin kredi kartına 4 taksit halinde ödenebileceği bilgisini veren Kınık, “Kesim işlemi sırasında din görevlisi tarafından dua okunur. Kızılay görevlisi tarafından vekaleti veren bağışçıların isimleri tek tek yüksek sesle okunur. Tüm süreç noter tarafından izlenir ve kayıt altına alınır” diye konuştu.

Hangi ülkelerde kesim yapılıyor?

Kurban ibadetini yerine getirmek isteyenler Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Karadağ, Arnavutluk ve Sırbistan’ın aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya, Sudan, Güney Sudan, Gine, Kamerun, Burkina Faso, Uganda, Kenya, Somali ve Cibuti’nin aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan, Bangladeş, Kırgızistan, Tataristan ve Afganistan’ın yer aldığı Asya ülkeleri; Filistin, Irak, Lübnan, KKTC, Suriye ve Yemen’in aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 31 ülkede ihtiyaç sahipleri için de Kızılay’a kurban vekâletlerini verebiliyor.