Sağlık & Kültür Sanat
10 Tem 2017 16:01 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 20:51

Kırkpınar'a davullu zurnalı davet

- Kırkpınar Davul Zurna Ekibi, geleneksel kıyafetleriyle Edirne Valisi Özdemir ve Belediye Başkanı Gürkan'ı, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne davet etti

Kırkpınar'a davullu zurnalı davet

EDİRNE (AA) - Kırkpınar Davul Zurna Ekibi, Edirne Valisi Günay Özdemir'i 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne davet etti.

Güreşlerde pehlivanlara güreş havaları çalan ekip, geleneksel kıyafetleriyle Edirne Valiliği bahçesine geldi.

Burada ekip başı Fahrettin Zurna, çiçek takdim ettiği Vali Günay Özdemir'i geleneksel güreşlere davet etti. Vali Özdemir de ekibe bahşiş verdi.

Mini gösteri sunan ekibe teşekkür eden Vali Özdemir, Kırkpınar'ın 656 yıldır kesintisiz devam eden dünyanın en önemli kültür etkinliği olduğunu söyledi.

Kırkpınar'ın, UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve korunması gereken bir değer olduğunu ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Biz Edirne olarak, Türkiye olarak bu değerimizi koruyoruz. Er meydanı, erlerin yiğitlerin, barış ve huzur içinde etkinlikler yaptığı meydandır. Özellikle tüm dünyanın ihtiyacı olan bu Er Meydanı anlayışının hakim olmasını diliyorum. Biliyorsunuz son günlerde Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle stadyumların arena olan isimleri değiştirildi. Arena her türlü şiddeti savaşı yansıtan bir kültürdür, Er meydanı ise kardeşliği ve barışı ve huzuru simgeleyen bir meydandır, onun için ben herkesi er meydanına davet ediyorum."

Ekip ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı güreşlere davet etmek için belediyeye gitti. 20 davul, 20 zurna ve bir şeften oluşan ekip, Kırkpınar nağmelerinden oluşan bir gösteri yaptı.

Bu sırada Belediyeye gelen Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı da karşılayan ekibin şefi Fahrettin Zurnacı, Başkan Gürkan'a çiçek takdim etti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan da davul zurna ekibine teşekkür ederek, "Bugün 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalimiz başlıyor. Festivalin başta Edirne olmak üzere bütün Türk milletine, yağlı güreşe hayırlı, uğurlu olsun. Sizleri de emekleriniz için şimdiden kutluyorum, kolay gelsin." dedi.

Davul zurna ekibi, çarşıda esnaf ve vatandaşları güreşlere davet etmeyi sürdürüyor.

Güreşler 14 Temmuz Cuma günü Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanı'nda başlayacak.