Konut Haberleri
16 Eyl 2014 08:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:50

Kiralara şok zam! Çünkü...

Öğrnecilerin ev bulma telaşı kiralık konut piyasasının hareketlenmesine enden oldu. Kiralık konut ilanı sayısında patlama yaşanırken kira fiyatları da yükselmeye başladı..

Kiralara şok zam! Çünkü...
Üniversite sınavı sonuçlarının belli olması ile ev arama sürecine giren öğrenciler kiralık konut piyasasının hareketlenmesine neden oldular. Okul sezonunun açılması ile özellikle İstanbul'un Beşiktaş, Avcılar ve Kadıköy gibi ilçelerde kiralık konut ilanları sayısında da artış meydana geldi.

hurriyetemlak.com verilerine göre, İstanbul'da kiralık ev ilanları 15 Ağustos ile 15 Eylül 2014 tarihleri arasında yıllık bazdayüzde 23 oranında artarken söz konusu döenmde Ankara'da kiralık konut ilanı sayısı yüzde 14 arttı.

Kiralık konut talebinde meydana gelen artış, kira fiyatlarının da artmasına neden oldu. hurriyetemlak.com Emlak Endeksi'ne göre İstanbul'da kiralık ev fiyatları yıllık bazda yüzde 26 artarak metrekaresi 18 liraya ulaırken, Ankara'da yüzde 12 artışla 8 liraya, İzmir'de yüzde 10 artışla 8 liraya, Antalya'da  yüzde 14 artışla 7 liraya, Bursa'da ise yüzde 1 artışla 6 liraya yükseldi.