Konut Haberleri
25 Eyl 2016 12:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:41

Kirada Bursa rekoru

REIDIN Emlak Endekslerinin Ağustos ayı sonuçlarına göre, geçtiğimiz ay Türkiye genelinde konut fiyatları en çok Balıkesir'de yükselirken konut kira fiyatları da Bursa'da arttı...

Kirada Bursa rekoru
REIDIN Emlak Endekslerinin Ağustos ayı sonuçlarına göre, geçtiğimiz ay Türkiye genelinde konut fiyatları en çok Balıkesir'de yükselirken konut kira fiyatları da Bursa'da arttı.
Endeks verilerine göre, Balıkesir'de konut fiyatları metrekare bazında yüzde 2.26 oranında artış kaydederken aynı dönemde konut fiyatlarının en çok gerilediği il ise yüzde 1.76 ile Giresun oldu.  Ağustos ayında metrekare bazında konut kira değerleri Bursa'da  yüzde 2.56 oranında ararken en çokyüzde 1.80 oranı ile Batman'da azaldı.

Yıllık Brüt Kira Getiri Oranları baz alındığında Türk Lirası cinsinden kira değerinin konutun satış fiyatına bölünmesiyle hesaplanan en yüksek yıllık brüt kira getiri oranları Aydın, Van ve Bilecik kentlerinde ölçülürken amortisman süresi açısından en düşük amortisman süreleri Aydın, Van ve Bilecik'te olduğu tespit edildi.

ETİKETLER
#bursa #kira #Reidin