Konut Haberleri
11 Oca 2018 10:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

KİPTAŞ Silivri'de yüzleri güldürecek

KİPTAŞ'ın Silivri'de dar gelirli vatandaşlar için yapmayı planladığı konut projesi, İBB meclisinde CHP'nin itirazlarına rağmen kabul edildi.

KİPTAŞ Silivri'de yüzleri güldürecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, KİPTAŞ'ın Silivri Pirmehmetpaşa Mahallesi'nde dar gelirli vatandaşlar için yapmayı planladığı "sosyal konut projesine" ilişkin imar değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi. AK Partili Silivri Meclis Üyesi Rıfat Kutlu, KİPTAŞ'ın, Pirimehmetpaşa Mahallesi'nde 173 dönümlük arsaya dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut yapacağını söyledi.

6 VEYA 8 KAT ŞEKİLİNDE OLACAK

Silivri'de ciddi anlamda konut ihtiyacı olduğunu, özellikle dar gelirli vatandaşların bu ihtiyacının karşılanmasının amaçlandığını vurgulayan Kutlu, "KİPTAŞ'ın teklifiyle iki ay önce o bölgede bir imar düzenlenmesi yapıldı. 12 kat çıktı ama uygulama projesi, yani KİPTAŞ tarafından o bölgede yapılacak binaların kat sayısı ya 6 ya da 8 kat olarak planlanacak. Büyükşehir Belediyesi'nden 12 kat için imar izni olmasına rağmen özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın telkinleri nedeniyle o bölgede 6 veya 8 kat şeklinde dar gelirli vatandaşlara konut yapılacak." diye konuştu. 

CHP'NİN İTİRAZLARI ANLAMSIZ

Kutlu, yapılacak 2 bin konutluk projenin içinde sosyal donatı alanlarının olduğunu da dile getirerek, "Okul, cami, sağlık tesisi gibi sosyal donatı merkezleri olacak. Yine aynı bölgede TOKİ tarafından 6 katlı olarak yaklaşık 2 bin civarında konut yapılacak. Silivri Belediye Başkanı bu projeye de karşı çıkıyor. Oysa aynı belediye başkanı ortalama 8 katlı ve her biri ortalama 800 bin TL arasında satmayı planladığı kendi yerleri var. CHP'nin itirazları anlamsız. Şu anda proje etüt çalışmaları yapılıyor. Dar gelirli vatandaşlarımı uygun fiyatlarla konut sahibi olacaklar." ifadelerini kullandı.