Konut Haberleri
13 Eki 2015 16:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:35

Kiptaş projesinde fiyatlar belli oldu!

Çatalca’da şu an için normal bir daire aşağı yukarı 100 metrekare olarak hesap edersek 200 bin TL gibi fiyatlara denk geliyor. 120 metrekare daire fiyatları 250­-290 arasında değişiyor.

Kiptaş projesinde fiyatlar belli oldu!
KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile yaptığımız görüşmede ise KİPTAŞ’ın Çatalca’da yapacağı dairelerin 83 metrekare olacağını ve her katta 2 daire olacağını öğrendim. Yani binanın oturumu aşağı yukarı 200 metre kare olacak tabanda. Bir nevi villa tabanlı olacak. Yani çok fazla bloktan oluşacak ve çok fazla irtifa olmadığı için geniş bir arazi kullanılacak. Kısacası yeni bir kent olacak KİPTAŞ evleri.
 
Peki fiyatları ne olacak?
İşte zurnanın zırt dediği yerdeyiz. Fiyatlar konusunda bir hayli kararsızlar. 140 Bin TL ile 120 bin TL arasında kaldıklarını düşünüyorum. Fakat AK Parti İlçe Başkanı Savaş Barutçu ve Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca bir hayli pazarlık yaptılar yanımda. Aslına bakarsanız ben de öyle. Dairelerin Çatalcalılara yani bu ilçede ikamet edenlere satılması konusunda bir hayli ısrarcı davranıldı. Özellikle de “ Fakir Fukaraya konut yapacağız. Zengine sattırmam” diyen de İsmet Yıldırım oldu KİPTAŞ Genel Müdürü olarak. Dairelerin taksitlerinin 700 ila Bin TL arasında olması yönünde de iyi bastırdık, Tülay Hanım ve Savaş Beyle birlikte. İnşallah Çatalca adına hayırlısı olur.
 
Topbaş Bugün Çatalca’da…
Eğer herhangi bir program değişikliği söz konusu olmaz ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir
Topbaş bugün Çatalca’da bir dizi açılışlar gerçekleştirecek. Bunlardan bir tanesi İtfaiye Binası . Yeni bina yapıldı bilen bilir. Birkaç tanede arıtma tesisi var açılışın içinde. Mezbaha açılışı yapılabilir mi bilmiyorum ama o da bu açılışlar içerisine alınabilir. Sığınma Evlerimiz var bir de , büyük bir ihtimal ile Sayın Topbaş bu evlerin alanını da gezecektir . Ne diyelim, hoş gelsin…
 
Çatalca’da seçim süreci…
Çok sakin geçiyor. Sanki hiç seçim yokmuş gibi bir hava var. AK Parti gene çok çalışıyor , gezmedik mahalle bırakmıyor ama yine oy aldığı kişilere gidiyor. Oy aldığına değil oy alamadığına uğramak şart. Bir de şu kendi yönetim kurulu ve meclis üyelerinin iş yerlerini ziyaret ettirmiyorlar mı milletvekili adaylarına kopuyorum resmen. Ne diyelim, bu kafa ile daha çok bu ilçede muhalefet olursunuz.
 
Gazete İstanbul / Bahadır Sügür