Kentsel Dönüşüm
09 Haz 2014 09:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:11

İşte ev alacakların yeni adresleri...

Önümüzdeki 4-5 yıl içinde markalı konut projesi üreten bir çok şirket için çalışma sahası olarak anılacak bu bölgelerde neler yapıldı ve neler yapılacak...

İşte ev alacakların yeni adresleri...
Kentsel dönüşümün İstanbul’daki en önemli adresleri arasında Fikirtepe, Gaziosmanpaşa ve Okmeydanı inşaatçılar kadar gayrimenkul yatırımcılarının da ilgisini çekiyor. 

FİKİRTEPE
Kadıköy Fikirtepe‘de bugüne kadar yaşanan teknik sorunların büyük bir kısmı aşıldı.  1 milyon 570 bin metrekarelik alanda dönüşümün yapılacağı bölgedeki inşaat faaliyetlerine hız verecek kararlar bir bir alınıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri inşaat firmalarının temsilcileri ile sürekli irtibat halinde. Nisan ve Mayıs 2014′te yapılan 40′ın üzerindeki ön tanıtım,lansman veya relansmanın ardından Fikirtepe’de ilk etapta 10 konut projesi üretilecek. Bunların büyük bir kısmında Selimoğlu İnşaat’ın imzası bulunuyor.

OKMEYDANI
Beyoğlu’na bağlı olan Okmeydanı’nda kentsel dönüşümle ilk adımlar 2012′den sonra atıldı.
Haziran 2014 başında önemli bir adım daha atıldı. Beyoğlu Belediyesi Meclisi 02.06.2014 tarih ve 48 sayılı kararıyla Okmeydanı’nın riskli alan ilan edilmesinin ilk adımını attı. Bu bölgede mülkü olan vatandaşlar da, kentsel dönüşüm için tanınan haklardan yararlanacak. Okmeydanı‘nda 50 yıllık mülkiyet sorunu 2013 yılında halledilmişti. Bölgede 75 bin kişi yaşıyor, 5.600 adet de bina mevcut.

GAZİOSMANPAŞA
Geçen yıl İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Sarıgöl, Yenidoğan ve Bağlarbaşı mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanların riskli alan ilan edilmesi kararlaştırılmıştı. Resmi Gazete’de, riskli alan ilan edilen yerlerin sınır ve koordinatlarını gösteren krokilere yer verilmişti.165 dönüm alanın kentsel dönüşüm kapsamında boşaltıldığı 488 bin nüfuslu Gaziosmanpaşa’da ilk etapta 15 bin yeni konut yapılması hedefleniyor. İlçede dönüşümün 2023 yılınakadar tamamlanması planlanıyor.