Kentsel Dönüşüm
26 Eyl 2013 11:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:35

Kentsel dönüşümle Merter modanın merkezi oluyor!

Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün en büyük atar damarı Merter, bir açık hava alışveriş merkezi haline geliyor

Kentsel dönüşümle Merter modanın merkezi oluyor!
MESİAD( Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği) yeni yönetim kurulu ile yeni dönem çalışmalarına başladı. İlk olarak Merter’in yeniden moda merkezi olması amacıyla bölgenin kentsel dönüşümü çalışmalarına ağırlık verildi. Bu kapsamda 6 sokak trafiğe kapatılarak renovasyon çalışmasına alındı. MESİAD başkanı sayın Halit Tuna: “Merter Türk tekstil dünyasının en büyük atar damarıdır. Bugün 7bin firması ve 45bine yakın istihdamı ile büyük bir moda endüstrisidir. İhracatın 4-6milyar dolarını ve tekstil ile hazır giyim ticari hacminin 5-7milyar dolarını kendi başına üstlenmiştir. Moda ile ilgili her unsur, hazır giyimin her aşaması her malzemesi Merter’den temin edilir. Bu nedenle de Merter’in gerçek bir moda merkezi ikonu olması kaçınılmazdır. Bir yerin öncelikle herhangi bir konuda merkez olması için içten değişmesi gerekir. Bu bağlamda da biz önceliğimizi Merter’in kentsel dönüşümüne verdik. Amacımız kısa sürede Merter’i sadece moda’nın merkezi değil belki de dünyada örneği tek olacak bir açık hava alışveriş merkezi haline getirebilmek. Bunun yanı sıra hazır giyimde tasarımın önemini bilerek bölgemizdeki meslek liselerinde okutulan modelistlik bölümleri için ayrı sınıf ve müfredat oluşturma konularıyla da ilgileniyoruz. Mesleğe atılan kişilerin alanlarında tam donanımlı ve sadece model çizen değil; aksesuarından tedarik zincirine kadar her konuya hakim yeni yetenekler yetiştirmeyi hedefliyoruz. MESİAD yeni yönetimimizle birlikte Merter içten dışa doğru bir değişim yaşamaya başladı. Bu değişimi caddelerde bulunan mağazalarımızda da çok yakında göreceksiniz. Kişilerin sadece alış veriş değil; sosyal yaşamlarını da yaşayacakları bir ortam haline getireceğiz. İnsanlar modayı, akımları, kültürel değişimi yaşayacak ve moda Merter’deki gerçek yerini yaşamaya başlayacak” açıklamasında bulundu.
 
MESİAD, Moda Sektörüne Yeni Soluklar Getiriyor…
 
MESİAD, yeni dönem çalışmalarında Merter’in moda merkezi olması için sosyal sorumluluk projesi kapsamında dev bir etkinliğe de imza atmaya hazırlanıyor. Merter Sanayici ve İş adamları derneğinin(MESİAD), 19. Kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen “MESİAD 2013 Moda ve Tekstil Tasarım Yarışması”na 12üniversiteden 46genç tasarımcı katıldı. Yarışmaya katılan tasarımcıların çalışmaları sektörün duayenleri Barbaros Şansal, Gamze Saraçoğlu, Çiğdem Akın, Günseli Türkay, Başak Gürsoy, Özgür Masur, Simay Bülbül gibi ünlü tasarımcıların yanı sıra; İTHİB, İHKİB, TİM ve MESİAD üyelerinden oluşan özel jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirmeye katılan 46 genç tasarımcı arasından seçilen ilk 3’ün isimleri 1-2 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek “Merter 2013 Moda” etkinliklerinde açıklanacak. Yarışmada, dereceye giren 1. Genç tasarımcı 5bin TL. ve 2.3bin TL. ve 3. yarışmacıya ise  2bin TL. para ödülü verilecek. Ayrıca ilk 15’de yer alan genç tasarımcılara iş ve staj olanağı da sağlanacak. Moda ve Tekstil Tasarım yarışması için sayın Halit Tuna: “Yeni dönemde gerçekleştirmeye başladığımız çalışmalarımızdan biri de moda sektörüne yeni solukların girmesini sağlamak için tasarım yarışmamızı düzenlemek oldu. Bu vesile ile 19.kuruluş yıldönümümüzü de kutlamak istedik. Genç modacıları desteklemek, Merter’in gelişmesi ve moda merkezi olması yolunda ilerlemek adına sosyal sorumluluk misyonuyla hareket etmeyi de benimsiyoruz” dedi.
 
Merter’e Dev Podyum! Moda Gerçek Yerine Dönüyor…
 
MESİAD 2013 Moda ve Tekstil tasarım yarışmasında dereceye giren ilk 15 tasarımcının koleksiyonları 1-2 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan “Merter 2013 Moda” etkinliği çerçevesinde podyumdaki yerini alacak. Etkinlik için Merter’in en görkemli caddesinde yer alan Selvi sokak tamamen kapatılarak dev bir podyuma çevrilecek ve genç modacıların tasarımları 1 Ekim tarihinde sahnedeki yerini alacak. Sunuculuğunu Sema Şimşek’in yapacağı defilede; Didem Soydan, Elif Ece Uzun ve Fatoş Kabasakal gibi tanınmış modellerden oluşan 30 kişilik bir kadro yer alacak. Selvi sokakta kurulacak “Merter 2013 Moda” etkinliğinin 2. Günü olan 2 Ekim’de ise ünlü markaların koleksiyonları sunulacak. Organizasyonda, Türkiye’de ilk kez defile esnasında gerçekleşecek ambians ve showlar yer alacak. “Merter 2013 Moda” organizasyonu ile açık havada dev podyum, kulis, defile öncesi kokteyl prolange ve after party ile moda gerçek yeri Merter’e dönüşünü kutlayacak.
 
www.mesiad.org.tr