Kentsel Dönüşüm
23 Eyl 2015 18:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:27

O ilçede oturanlar müjde! 1.038 konut 212 iş yeri yıkılacak!

Sümer Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında ilk etap çalışmaları tamamlandı. Toplam 1.038 konut daha yıkım bekliyor...

O ilçede oturanlar müjde! 1.038 konut 212 iş yeri yıkılacak!
Zeytinburnu kentsel dönüşüm kapsamında yeni kararlar alındı. İlçede ilk bölge Sümer Mahallesi olmuştu. Sümer Mahallesi'nde 2 ayrı etapta dönüşüm gerçekleştiren belediye ilk etabı bitirmiş durumda.

15 bin 865 binanın bulunduğu sahil ilçesi Zeytinburnu'nda Sümer Mahallesi kapsamında ikinci etapta çalışmalar devam ediyor.

Toplam 1.038 konut yıkılacak!

Yakın zaman içinde Sümer Mahallesi'nde 31 bina yıkıldı ve 310 bina ise yeniden inşa edildi. Toplamda 156 binanın daha yıkılacağı mahallede genel toplama bakarsak 1.250 birimden meydana gelecek şekilde 1.038 konut ve 212 iş yerinin daha yıkımı gerçekleşerek yeniden inşa edilecek.

Belediye şu anda hali hazır durumda 402 konut için yıkım ruhsatı verirken bunlardan 330'u için yeniden imara açılış gerçekleştirdi. Kentsel dönüşüm kapsamında 40 bine yakın aile bu durumdan etkilenecek.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşümle vatandaşlardan alınan olumlu tepkilerle şu ana kadar 527 konut sahibi yerinde dönüşüm için belediyeye ferdi başvuruda bulundu.

Devletten tam destek!

Kentsel dönüşüm kapsamında binasını yıkıp yenileyen apartman sakinleri devletten de teşvik edici yardımlar alıyor. Kira yardımı, harçlardan muafiyet, banka kredisi ve alt yapı yardımı bunlardan sadece birkaçı.

Bulunduğu konutu yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulunarak yeni dairesi yapılıncaya kadar kira yardımı alabildiği gibi bina harcından da muaf olan vatandaşların konut altyapıları da yine devlet tarafından düzenleniyor.

Vatandaşlara maddi açıdan da destek sağlanıyor. Bu açıdan da yerinde dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlara anlaşmalı olduğu banklardan düşük faizli kredi teşvikini sağlamış durumda.

Kübra GENÇ/Emlakeki.com