Krediler
29 Ara 2012 15:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:15

Kentsel Dönüşüm'e İller Bankası dopingi!

Kentsel dönüşüme kaynak yaratmak için konut sektörüne giren İller Bankası, Körfez'den yatırımcıları Türkiye'ye çekecek.

Kentsel Dönüşüm'e İller Bankası dopingi!

Kentsel dönüşüme kaynak yaratmak için konut sektörüne giren İller Bankası, Körfez'den yatırımcıları Türkiye'ye çekecek. Kartal'da hayata geçirdiği ofis projesiyle gayrimenkul sektörüne giriş yapan İller Bankası, dev konut yatırımıyla bu alana da el atmaya hazırlanıyor.

İller Bankası, Körfez sermayesi üzerinden de dönüşüm için yeni bir fon oluşturacak.

Başta Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden kentsel dönüşüm yatırımlarının finansmanı için İller Bankası'nın kapısını çaldı.

Dönüşümde yer almak istediklerini belirten Arap milyarderler, gerekli düzenlemeler gerçekleştirildiği anda İller Bankası yönetimi ile masaya oturacak. Körfez sermayesinin dönüşüme girişi sukuk ihracı ve özel projelerle olacak. 
 

İller Bankası Genel Müdür Vekili Tuncay Karaman, projenin hızlanması için 300 milyon liralık kârın yüzde 51'ini belediyelere hibe edeceklerini açıkladı. Karaman, Körfez sermayesinin belediyelerin içinde yer aldığı projelere İller Bankası'nın garantisi olması sebebiyle ilginin yüksek olduğunu da ifade etti.

2012'de kazanacakları 300 milyon lira dolayındaki kârın yüzde 51'ini belediyelerin projelerine hibe edileceğini belirten Karaman, "Kaynak geliştirme amacıyla konut sektörüne giriyoruz. Sadece Maltepe'deki projeden 400 milyon TL gelir bekliyoruz. Ayrıca Tuzla ve Macunköy'de de benzer projeler yapacağız. Buralardan elde edilecek paranın yarısı kentsel dönüşüm hesabına gidecek" diye konuştu. 

SABAH

 

Haberin tamamını okumak için tıklayın:

 

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/12/29/donusume-doping