Konut Haberleri
26 Ara 2015 15:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:56

Kentsel dönüşümde yeni dönem!

Çevre Bakanı Fatma Güldemet Sarı, artık kentsel dönüşüm projelerinde yatay yapılaşmanın tercih edileceğini bildirdi

Kentsel dönüşümde yeni dönem!
Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor. Yatay yapılaşmayı teşvik edecek yeni bir çalışmanın gündeme geleceğini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bölgeye, dokuya, şehir kimliğine ve sosyal alanlara göre bir çalışma yapıp yatay yapılaşmaya gitmek gerektiğini belirtti.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, özellikle kırsal kesimde yatay mimarinin daha yaygın olacağını söyleyen Bakan Sarı, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentleirn bazı bölgeleirnde dikey yapılaşma olduğunu, bazu bölgelerin ise yatay yapılaşmaya müsait durumda olduğunu belirtti. İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu, Akdeniz ve Karadeniz gibi biraz daha kırsal kesimlerde kentsel dönüşüm kapsamında kentsel dönüşüm projeleri ile yatay yapılaşmayı teşvik etmeyi düşündüklerini belirten Bakan Sarı, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde ise devam eden operasyonlar sebebiyle daha sonra çalışma başlatılacağını söyledi.

Doğuda ilk etapta hasar tespit çalışması yapılacağını ardından ise tehlke arz eden yapıların yıkılacağını belirten Bakan Sarı, yıkım işleminin ardından ise mağdur olan vatandaşların geçici  olarak bir yerde ikamet ettirileceğini belirtti ve yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya TOKİ bünyesinde olacağını ifade etti.