Kentsel Dönüşüm
27 Eki 2013 20:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:37

Kentsel dönüşüm kapsamında 10 bin 33 adet bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tarınkulu'nun TBMM gündemine taşıdığı soru önergesine yanıt olarak Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında 10 bin 33 adet binanın yıkılacağını bildirdi..

Kentsel dönüşüm kapsamında 10 bin 33 adet bina yıkılacak!
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tarınkulu'rıun TBMM gündemine taşıdığı soru önergesiyle, Ankara'da riskli alan ilan edilen bölgelerde toplam 10 bin 33 adet binanın yıkılacağı bildirildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yöneltilen önergede, 'yürütülecek yıkımlarda kaç bina yıkılacağı, yıkılacak binalardan çıkacak vatandaşlar için hazırlık ve yardım planlaması yapılıp yapılmadığı' sorulan yöneltildi. Bakan Bayraktar'ın soru önergesine verdiği cevaplarda, şu ifadeler yer aldı:

ALTINDAĞ İLK SIRADA

"Bakanlar Kurulu Karan üe "Riskli Alan" olarak ilan edilen Altındağ İlçesi Atıfbey-Hıdırlıktepe-Ismetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanında kat mülkiyetli bağımsız bölümler dahü 6 bin 289 adet.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanında 3 bin 241 adet ve Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı sınırları içerisinde 503 adet olmak üzere toplam 10 bin 33 adet binanın yıkılacağı belirtilmektedir.


ANLAŞMA YAPMAYANA ÖDEME YOK

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'yle rızaen anlaşma sağlayan gecekondu ve bina sahiplerine kira yardımı yapıldığı, belgesiz hak sahiplerinin kendilerine verilen konutlar teslim edilinceye kadar gecekondularında oturacaklarını, yeni konutların taksit ödemelerinin de hak sahiplerine yeni konutlar teslim edildikten sonra başladığı, anlaşma yapmayanlara herhangi bir ödeme yapılmadığı belirtilmektedir."