Kentsel Dönüşüm
07 Oca 2014 13:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:48

Kentsel dönüşüm bu bölgelerdeki arsaların fiyatlarını uçurdu!

İşte kentsel dönüşüme bağlı olarak 2013 yılında arsa fiyatları en çok artış gösteren semtler...

Kentsel dönüşüm bu bölgelerdeki arsaların fiyatlarını uçurdu!
Kentsel dönüşüm, gayrimenkul sektörünün hareketliliğini artırırken fiyat artışlarını da önemli derecede etkiliyor. emlakjet.com’un yaptığı analize göre, kentsel dönüşüme bağlı olarak 2013 yılında arsa fiyatları en çok artış gösteren semtler Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Esenyurt, Zekeriyaköy, Küçükçekmece, Sarıgazi ve Zeytinburnu olarak sıralanıyor. emlakjet.com Genel Müdürü Okan Arı, Kadıköy’deki arsaların fiyatlarının 2012 yılına göre 2013’te yaklaşık yüzde 40, Kağıthane’deki arsaların fiyatlarının ise yüzde 36 civarında artış gösterdiğini belirtti.

Kentsel dönüşümün gayrimenkul sektörüne etkilerini analiz ederken arsa fiyatlarındaki artışların listesine göre; kentsel dönüşüme bağlı olarak, arsa fiyatları en çok artış gösteren semtler, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Esenyurt, Zekeriyaköy, Küçükçekmece, Sarıgazi, Zeytinburnu olarak sıralanıyor. Bu artışlara, yapılan yatırımların büyüklüğü ve bölgenin konum olarak stratejik önemi etki ediyor. Ulaşım yatırımları, Adalet Sarayı, AVM gibi büyük yapıların da bölgelere etkisi çok oluyor.

Kadıköy’deki arsaların fiyatları 2012 yılına göre 2013’te yaklaşık yüzde 40, Kağıthane’dekilerin ise yüzde 36 artış gösterdi. Analize bakıldığında, Kartal, Esenyurt, Zekeriyaköy ve Küçükçekmece’deki arsaların fiyatlarının yüzde 30, Sarıgazi ve Zeytinburnu’ndaki arsaların fiyatlarının ise yaklaşık yüzde 26 yükseldiği görülüyor.

Okan Arı, kentsel dönüşümün gayrimenkul sektörüne etkileri ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Kentsel dönüşüm İstanbul’da konutların güvenliğini artırıyor, şehrin görünümünü değiştiriyor ve dönüşümle birlikte bölgelerin değerlerinin ne kadar arttığını da görüyoruz. Gayrimenkul sektörü ekonominin lokomotif sektörlerinden ve kentsel dönüşüm de bu sektörde çok büyük bir pazar yaratıyor, sektöre canlılık ve hareket katıyor. Kentsel dönüşüme bağlı olarak, arsa fiyatları en çok artış gösteren semtler, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Esenyurt, Zekeriyaköy, Küçükçekmece, Sarıgazi, Zeytinburnu olarak sıralanabilir. Turizm yatırımlarının planlandığı Küçükçekmece’de yüksek bir artış görünüyor. Ulaşım yatırımları ve Adalet Sarayları Kartal ve Kağıthane’yi oldukça etkiledi. Kağıthane şehir merkezinde olması açısından da değerlenmede çok avantajlı. Sancaktepe Sarıgazi ve Zekeriyaköy lüks konut projelerinin yer aldığı ve 3. Köprü projesinden de etkilenen bölgeler. Zeytinburnu’nda ise sanayi bölgelerinin dönüşümü bölgede ciddi bir değişim yaratıyor.”