Ekonomi
28 Mayıs 2015 11:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:44

Kendi işini kuruyorsan yaşadın!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun (İŞKUR) işbirliğiyle hazırlanan proje çerçevesinde halk eğitim merkezinde başlayacak olan girişimcilik kursunu tamamlayıp sertifika alan girişimcilere 30 bin lira hibe desteğ

Kendi işini kuruyorsan yaşadın!
Ergani Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Eroğlu, ilçede kendi işini kurmak isteyen girişimcilere devletten 30 bin lira geri ödemesiz kredi imkanı sağlanacağını söyledi. Eroğlu, geri ödemesiz krediden faydalanıp kendi işini kurmak isteyen vatandaşların halk eğitim merkezi müdürlüğüne gelerek girişimcilik kursuna kayıt yaptırmaları gerektiğini kaydetti.

Eroğlu, "Yeni iş fikirlerini hayata geçirip kendi işini kurarak ekonomiye ve istihdama katkı sağlamak isteyen özellikle bayan olmak üzere tüm girişimcilerimizi Haziran ayında başlayacak girişimcilik kursumuza davet ediyoruz. İş kurmak isteyen herkes kursa başvurabilirler. Ancak özellikle girişimci bayanlarımızın üretime dahil olmalarını bekliyoruz. 2 hafta sürecek kurslarda başarı göstererek girişimcilik sertifikası alacak kursiyerler daha sonra yapacakları iş ile ilgili iş kurma planı hazırlayarak, iş yeri açmak için resmi işlemlerini yerine getirdikten sonra KOSGEB’e başvurabileceklerdir. Yapılan değerlendirmede vatandaşlarımızın yapmış olduğu başvurunun uygun bulunması halinde, KOSGEB tarafından 30 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe kredisi verilecektir" dedi.