Konut Haberleri
03 Haz 2014 15:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:09

Kendi bahçenizden pekmez ve zeytinyağı!

Yüzyıllarla beslenen mimari mozaik, İstanbul’da Toskana Vadisi’nde “Tek Katlı Villa Yaşam Konsepti” ile buluşuyor. Emaar Türkiye’nin geliştirdiği Toskana Vadisi projesi, Arıkan Yapı’nın eseri olan Park Village “tek katlı yaşam konsepti” ile birleşerek Büyükçekmece’de oluşturulan Toskana kimliğini ye

Kendi bahçenizden pekmez ve zeytinyağı!
Adım atıldığı andan itibaren Akdeniz kokan bir hayatın kapılarını aralayan Toskana Vadisi 3. Faz, büyüleyici bir peyzaj dokusu, masalsı bir mimari, Toskana kimliğini ve yaşam değerlerini, İstanbul’un en çarpıcı ve seçkin yerleşimlerinden birinde sunuyor. Zeytinliklerin kokusu ve üzümlerin buğulu yeşiliyle bir dünya mirası olan bu şiirsel vadinin enerjisi ve yaşama kattığı heyecan İstanbullularla buluşuyor.

Oluşturduğu yaşam konseptiyle evden daha fazlasını sunan Toskana Vadisi 3. Faz, global gayrimenkul geliştirme şirketi Emaar Properties PJSC’nin ülke iştiraki Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı işbirliği ile Büyükçekmece’de hayata geçiyor. Emaar, ana proje geliştirici ve arazi sahibi olarak projede yer almaya devam ediyor.

Toskana Vadisi 3. Fazı, Arıkan Yapı tarafından ortak alanları ve dış cephe görüntüleri Toskana Vadisi’nin diğer fazlarıyla aynı şekilde dizayn edilmiş tek katlı villalar olarak inşa edilecek ve satılacak. Böylece projede üç katlı, iki katlı villalar ve villa dairelerden sonra tek katlı villalarla ürün yelpazesi genişleyecek. Gayrimenkul geliştirme alanında faaliyet gösteren iki büyük şirketin enerjisini ve dinamizmini birleştiren proje, tek katlı yatay yerleşimin de en güzel örneklerinden birini oluşturacak.

Müstakil villa yaşamı alanında sadece Avrupa değil, dünya çapında bir proje olma yolunda ilerleyen Toskana Vadisi’nde, bu vizyonu güçlendirecek yeni bir oluşumun temelleri atılıyor. Arıkan Yapı tarafından “Tek Katlı Yaşam” mottosuyla geliştirilen Toskana Vadisi 3. Faz, Emaar Türkiye’nin dünya tecrübesiyle birleşip, yeniden yorumlanarak kullanıcılarıyla buluşuyor.

Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban “Tam parselden oluşan 1068 dönüm arazide, 700 milyon dolar yatırım bedeli ile inşa edilen Toskana Vadisi projemize yepyeni bir yaklaşımla ‘Tek Katlı Villa’ yaşamının ayrıcalığını getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu yeni yaşam konseptinin sakinlerine sunduğu konforun yanı sıra, izlerini taşıdığı modern köy yaşamıyla da mutlu edeceğine inanıyorum. Uluslararası arenada pek çok ödüle layık görülmüş ve başarısı kanıtlanmış Toskana Vadisi yaşam modeli, yeni konseptiyle ayrıcalıklı bir yaşamın içinde yer almak isteyenlere kapılarını aralıyor.” sözleriyle, bu projeye duyduğu güveni ifade ediyor.

Toskana Vadisi 3. Faz’ın geliştiricisi Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan ise “Hayatta sahip olduğumuz en önemli varlığımız ailemiz, onların güvenliği ve huzuru bizim de mutluluğumuz demektir. Oluşturduğumuz yeni yaşam konseptinde ailenin mutluluğunu arttırırken, sunduğumuz konforla da yaşam kalitesine farklı bir bakış açısı getiriyoruz. Daha önce benzer bir konseptle geliştirdiğimiz Park Village projesi, bu yeni konseptin başarısına işaret eden en büyük gösterge. Benzer bir dinamizmi ve başarıyı Toskana Vadisi 3. Faz ile de yakalayacağımıza inanıyorum.” diyerek projeye duyduğu inancı dile getiriyor.

Toskana Vadisi 3. Faz: Ferah mutfaklar, geniş bahçeler
Büyükçekmece Gölü manzarasına hâkim, 1068 dönüm arazi içinde yer alan Toskana Vadisi 3. Faz, tamamı tek katlı, tam müstakil, yüksek tavanlı, iç bahçeli, alaturka kiremitli, taş duvarlı ve Akdeniz kimlikli 8 tipte 187 adet villadan oluşuyor. 179 metrekareden 694 metrekareye kadar farklı büyüklükte konut, 3 odadan 7 odaya kadar farklı oda seçenekleriyle sunuluyor.

Salonlarda beş, mekânlarda üç metreye varan tavan yükseklikleriyle ferah yaşam alanları oluşturan evler, Toskana Vadisi mimari kimliğine sadık kalınarak projelendirildi. Toskana Vadisi 3. Faz’ın en önemli özelliklerinden biri tüm günü içinde geçirilebilecek büyüklükteki mutfakları. Büyüklükleri 18 metrekare ile 51 metrekare arasında değişen mutfaklar, her daim yaşayan evler yaratmak üzere tasarlandı.

Projenin bahçeleri de en az mutfakları kadar dikkat çekiyor. Konut büyüklüğüne göre 950 ila 4000 metrekareye varan bahçeler, kullanıcıların kendi yiyeceklerini yetiştirme ayrıcalığını sunarken, özellikle çocukların doğayla bütünleşerek büyümesine de destek veriyor. Ayrıca Akdeniz ve Anadolu mimarisinde sıkça rastlanan avlu kavramı, iç bahçe olarak modern bir yorumla Toskana Vadisi 3. Faz’da hayat buluyor. Açık hava, güneş ışığı ve peyzaj öğeleriyle doğanın güzelliğini dışarıdan içeriye aktaran, evin iç mekânlarıyla bütünleşen avlular, aynı zamanda rahatlatıcı bir atmosfer ve tamamen kişiye özel bir dünya sunuyor.

Sosyal alanlarda da Akdeniz rüzgârları…
Ortak yeşil alanlara açılan sokaklarıyla Toskana Vadisi’nin o büyülü havasını Büyükçekmece’ye taşıyan, 2 kilometre uzunluğundaki Park Verde’de Toskana’ya özgü palmiyeler, fıstık çamları, kalem selviler, zeytin ağaçlarının yanı sıra spor alanları ve çocuk oyun parkları bulunuyor.

5400 metrekare kapalı ve 10.500 metrekare açık sosyal tesis alanlarıyla İstanbul’un en büyük spor ve yaşam kulübü olan Dolce Vita Yaşam ve Sağlık Kulübü, spordan SPA’ya uzanan geniş alternatifli mekanları bünyesinde barındırırken, deniz ve göl manzaralı restoranıyla projenin cazibe merkezi olarak göze çarpıyor. Günlük ihtiyaçların tamamını karşılamak üzere tasarlanmış Toskana Çarşısı ise restoranlardan kafelere, seçkin mağazalardan doğal alanlara kadar eşsiz bir ortak yaşam alanı sunarken, 3700 metrekare kiralanabilir alanı, 16 mağaza ve 100 araçlık otoparkıyla bu ayrıcalıklı yaşamın en önemli noktalarından biri.

Köy meydanları Toskana Vadisi ile yeniden hayat buluyor
Akdeniz medeniyetlerinin yaşam kurgularındaki en önemli değerlerden biri köy, kasaba ve şehir meydanlarıdır. Zaferlerin, sevinçlerin, üzüntülerin, kayboluşların, gözyaşlarının ve kahkahaların yani kısaca bizi biz yapan değerlerin merkezidir meydanlar.

Toskana’ya özgü değerlerin İstanbul’daki en güzel yansımalarının sergileneceği, bize dair yaşam unsurlarının harmanlanacağı ve dost sohbetlerinin anılara kazınacağı bir köy meydanı, Toskana Vadisi 3. Faz içinde tasarlandı. İçerisinde köy kahvesi, köy fırını, köy bakkalı ve kütüphanesini de barındıran meydan, proje sakinlerinin sosyalleşme alanı olarak dikkat çekiyor.

Kendi bahçenizden pekmez ve zeytinyağı
Bereketin ve bolluğun simgesi zeytinlikler ve üzüm bağları, Toskana’da vadiler boyu uzanan o yemyeşil tabiat tüm ihtişamıyla İstanbul’da sakinleriyle buluşuyor.
Proje içinde, ortak alanlarda yetişen tüm ürünlerin, yaşayanlarla paylaşıldığı bir sistemin hayat bulduğu Toskana Vadisi’nde üzüm bağları ilk rekoltesini 2013 yılında verdi. Toplanan üzümlerden elde edilecek ürünler, dağıtılmak üzere hazırlanıyor. Zeytinliklerde ise ağaçlar meyve vermeye hazırlanıyor. Tüm Toskana Vadisi sakinlerinin katılımıyla yapılacak hasatın ardından, elde edilecek yağlar ve sofralık zeytinler, yine üzümlerde olduğu gibi yaşayanlarla paylaşılıyor.
Hürriyet