Ekonomi
26 Nis 2015 07:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:36

Kendall tamam Kim Kardashian'ı bekliyoruz

'Business Holiday’ konsepti ile tedarikçilerle alıcıları buluşturan Hikmet Eraslan, Kim Kardashian’ın üvey kız kardeşi Kendall Jenner ile Azeri şarkıcı Elnur Hüseynov’a Antalya’da düet yaptıracak

Kendall tamam Kim Kardashian'ı bekliyoruz
DÜNYACA ünlü top modelleri Antalya’da podyuma çıkaran Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, Kardashian Ailesi’nin en genç üyesi Kendall Jenner’i 9 Haziran’da Antalya’ya getiriyor. 8- 14 Haziran tarihleri arasında Antalya’da 20’nci kez düzenlenecek ‘Business Holiday’ konseptli organizasyonda defileye çıkacak Jenner, Azeri şarkıcı Elnur Huseynov ile de bir düet yapacak. Hikmet Eraslan, “Biz aslında Kim Kardashian’ı getirmek istedik. Annesi, eşi ve menajeri ile bir noktaya kadar da geldik. Geri çeviremeyecekleri bir teklif yaparsak gelirler” dedi.

İş teklifi dışında Kim Kardashian’ı Kendall Jenner ile birlikte misafir edebileceklerini de aileye ilettiklerini söyleyen Eraslan, “Gelirse misafirimiz olur ve en iyi şekilde ağırlarız. Diasporanın sözcüsü konumundalar ama biz gelirlerse ‘barışa katkı sağlarız’ diye düşünüyoruz” dedi. Kendall Jenner’in şu anda dünyanın en önemli mankenlerinden biri olduğunu söyleyen Eraslan, “Çok önemli markalar için çalışıyor. Antalya’da da 4 Türk markasının (Behcetti, Moda Larissa, Icon ve Fimore) kreasyonundan kıyafet giyecek” dedi. Türkiye’ye getirdikleri top modellerle Türkiye’yi tanıtma misyonu da üstlendiklerini söyleyen Hikmet Eraslan, “Bugüne kadar gelen tüm top modeller sosyal medyada Antalya ve Türkiye tanıtımı da yaptılar. Her birinin milyonlarca takipçisi var” diye konuştu.

Dosso Dossi Fashion Show’un 10 yıllık bilançosu hakkında da bilgi de veren Hikmet Eraslan, şöyle konuştu: “Bu yıl 10. yılımız. Yılda 2 organizasyon yaptık ve 20’inciyi Aralık 2015’te yapacağız. İlk etkinlikte 45 kişilik satın alma misafirimiz vardı, şu anda her organizasyonumuza 4-6 bin arası geliyor.  Her organizasyonda 7-10 oteli kapatıyoruz. Antalya Expo bizim etkinlik alanımız oluyor. 10 yılda 65 bin kişi ağırladık. Yine 10 yılda yaklaşık 600 milyon dolarlık iş hacmi oluşturduk.  Tedarikçi tarafındaki firmalarımız genellikle iki etkinlikte yıllık tüm üretimlerini satabiliyorlar.”

Hİkmet Eraslan, savaş ve ambargo altındaki Ukrayna ve Rusya’nın en önemli ‘müşteri ülkeler’ olduğunu belirtiyor ve “Biz onlara kredi açtık. Alım yapan firmaya 4-5 ay ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Rusya ve Ukrayna’ya ‘limitsiz alın nasıl olursa ödersiniz’ dedik. Çok memnunlar” diyor. Türkiye’de Yargıtay tarafından onaylanan ilk iş modeli Dosso Dossi Fashion Show, her yıl Ocak ve Haziran aylarında Antalya’da düzenleniyor. Türk kadın giyim markaları ile 30 ülkeden gelen yabancı hazır giyim alıcıları bu organizasyonlarda buluşuyor. Bugüne kadar aralarında Adriana Lima, Miranda Kerr ve Irina Shayk’ın da olduğu dünyaca ünlü top modeller bu etkinliklerde podyuma çıktı.

Laleli’deki ticaret geleneğinden başarılı bir “Bussines Holiday” konseptli organizasyon çıkaran Hikmet Eraslan,  iş hayatında yaşadıklarını bir kitapta topladı. Gazeteci Özbey Men tarafından kaleme alınan “İyi ki Battım” isimli kitapta, Eraslan’ın bir dönem yaşadığı başarısızlıklara yer veriliyor. Eraslan, “Başarısızlıklarımdan ders alarak bugünlere geldim. Kalıcı başarı için başarısızlığın şart olduğunu anlatıyorum. Ders alınan başarısızlık büyük kazançtır” diyor.
Hürriyet