Konut Haberleri
01 Ara 2015 10:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:51

Keleşoğlu'ndan İstanbul'un en büyük sahil kasabası: Denizİstanbul

Denizİstanbul projesi ile Yakuplu sahilinde denizle içiçe yeni bir hayat başlıyor.

Keleşoğlu'ndan İstanbul'un en büyük sahil kasabası: Denizİstanbul
İstanbul'a değer katan birçok sembol projeye imza atan Keleşoğlu tarafından hayata geçirilen Denizİstanbul, konut alanları sosyal tesisleri, rekreasyon alanları, okulu,hastanesi, AVM'si, West İstanbul Marinası ve 1.5 km'lik sahili ile İstanbullular'a hayal ettikleri bir kent hayatını vaat ediyor... 

Keleşoğlu'nun "İstanbul'un en büyük sahil kasabası" sloganı ile hayata geçirdiği Denizİstanbul projesi lanse edildi.



Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, yönetim kurulu üyeleri Fuat Keleş, Dursun Keleş, holding icra kurulu başkanı Özgür Tuğrul, pazarlama ve satış koordinatörü Bilge Özdemir ve Kraft Mimarlık'tan Hakan Bağcı'nın katılımı ile gerçekleşen toplantıda, Denizİstanbul'un konut etaplarından Mercan Konakları ve Marina Evleri ile ilgili bilgi paylaşıldı.

Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, Denizİstanbul projesini Keleşoğlu markası için bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Keleş, "1976 yılından bu yana Capacity, Koru Florya, Vadiİstanbul, Pelican Hill, Ataköy Konakları, Arketip, Yalın Evler gibi sektöre ve bölgelere değer katan biçok sembol proje ürettik. Şimdi de tüm bu bilgi ve birikimimizle yola çıkarak İstanbul'un en büyük sahil kasabasını, Denizİstanbul'u tasarladık" dedi.

Proje maliyeti 1 milyar dolar ve 1 milyon 200 bin metrekarelik alana yayılan Denizİstanbul projesini global trendleri ve müşteri beklentilerini yakından inceleyerek hayata geçirdiklerini belirten Keleş, "Artık insanlarımız büyük kentlerin karmaşasından kaçabilecekleri, sevdiklerine daha fazla vakit ayırabilecekleri yavaş ve sakin hayatları tercih ediyor. Denizi ve İstanbul'u biraraya getiren İstanbul'un en büyük sahil kasabası Denizİstanbul, bu hayali gerçeğe dönüştürüyor" diye konuştu. 

Denizİstanbul, kent hayatını deniz ve doğayla buluşturuyor

Lokasyon olarak Atatürk Havalimanına 17, Taksim'e 30 ve deniz otobüsü iskelesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Denizİstanbul, sadce b,r konut projesi değil. Denizİstanbul, deniz kenarındaki kafeleri, restoranları , okulu, hastanesi , AVM'si, su sporları merkezi, güvenle ve keyifle dakikalarca yürünebilecek 1,5 kilometrelik kumsalı ve West İstanbul Marinası ile kent hayatıyla doğayı buluşturan yeni bir yaşam merkezi sunuyor. 

Keleşoğlu Holfing Yönetim Kurulu üyesi Fuat Keleş, projenin detayları hakkında bilgi verdi. Fuat Keleş, Denizİstanbul'u doğa ile denizin buluştuğu her ayrıntısı özenle düşünülen mimarisi ile yatay yerleşim modelinin çağdaş yorumu olduğunu söyledi. Hayatlarını değiştirmek isteyen herkesi Denizİstanbul'a davet eden Keleş, ''Sevdikleriniz ile birlikte 'Mutluluk işte bu!' diyeceğiniz bir hayat çok yakınınızda'' dedi.

Denizİstanbul'un son etabı Mercan Konakları az katlı apartman konseptini yeniden yorumluyor

Fuat Keleş, Denizİstanbul'da Kalyon Evleri ve Marina Evleri'nin ardından temeli atılan, Mercan Konakları hakkında da bilgi verdi. Keleş, yıllar önce ilk örneklerini Ataköy'de tasarladıkları az katlı apartman dairesi konseptlerini Mercan Konakları'nda yeniden yorumladıklarını söyledi. Tüm daireleri deniz manzaralı olan Mercan Konakları'nın her katında 2 daire bulunuyor. Mercan Konakları'nda yer alan 1+1 daireler 82 metrekare, 4+1 daireler ise 211 metrekarelik büyüklükte tasarlandı. Lüksü, konforu ve fonksiyonu bir araya getiren Mercan Konakları, ''teras bahçe'' ve ''balkon bahçe'' alternatifleri ile konak içinde müstakil bahçe ayrıcalığını sunuyor. Mercan Konakları, yere kadar uzayan pencereleri ve fransız balkonları ile doğa ve ev arasında sınırları kaldırıyor.

Denizİstanbul, kentsel yaşam standartını ve beklentileri değiştiriyor

Denizİstanbul, 20 farklı parselde 12 farklı fonksiyonun bir bütün olarak tasarlanmasıyla doğdu. Yerleşimde, yapılar birbirlerinin görüşünü kesmeyecek şekilde yükseklikleri denize doğru alçalarak konumlanıyor. Blokların manzara hakimiyetini kaydırmalı yerleşim anlayışı ile sağlandığı Denizİstanbul'da blok aralarında minimum 20 metre mesafeler yer alıyor. Böylece, ortaya farklı büyüklükte bahçe alanları ortaya çıkıyor. Bu alanlara ek olarak,  peyzaj tasarımında kurgulanan kesintisiz su öğeleri yürüyüş ve bisiklet parkurları parseller arası sürekliliği sağlıyor. Deniz kıyısında mevcut marinaya ek olarak tasarlanan restoran, cadde dükkanları, otel ve soysal tesis alanları ise Denizİstanbul sakinlerine sosyal hayatın canlılığını sunuyor.

Denizİstanbul'u tasarlayan Karft Mimarlık'ın ortaklarından Hakan Bağcı ise İstanbul gibi yoğun ve çarpık dokuya sahip bir kentte çevcre ile uyumlu yapılar tasarlamanın zorlu bir sınav olduğunu söyledi ve Denizİstanbul'u İstanbul'a alternatif bir yerleşme olarak planladıklarını belirtti. Bağcı, Denizİstanbul'u bir kentin sahip olduğu tüm yaşam birimlerini makro ölçekte tasarlama imkanı veren yeni bir yaşam projesi olarak tasarladı ve ''Denizİstanbul ile kent hayatı yeni bir anlayış getirerek İstanbul'luların yaşam standartlarını ve beklentilerini değiştireceğiz'' dedi.

Tamamını 2021 yılında bitmesi planlanan Denizİstanbul'da yer alan Kalyon Evleri 2016'nın Ağustos ayında, Marina Evleri 2017 Mayıs, Mercan Konakları ise 2017 yılının Kasım ayında sakinleriyle buluşacak.