Konut Haberleri
24 Şub 2017 14:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:01

Kayseri'ye hızlı tren geliyor!

Bir açılış töreninde konuşan Binali Yıldırım, Kayseri'ye hızlı tren müjdesi verdi… Yıldırım ayrıca, TOKİ ile 15 yılda 755 bin konut yaparak bir ilki gerçekleştirdiklerini de belirtti...

Kayseri'ye hızlı tren geliyor!
Birçok ile yapılan hızlı tren çalışmalarının bir sonraki durağı Kayseri olacak. Bir açılış töreninde açıklama yapan Başkabakan Binali Yıldırım, törende Kayseri'ye hızlı tren geleceğinin müjdesini verdi.

Yıldırım, ''Kentleri birbirine bağladık. Vatandaşlarımızın hızlı tren özlemini gerçeğe dönüştürdük. Kayseri'ye hızlı tren gelecek" dedi.

15 yılda 755 bin konut
Binali Yıldırım konuşmasında Türkiye'de ilk olarak tarihe geçen projeleri de yeniden hatırlattı. Yıldırım şöyle konuştu:
TOKİ aracılığıyla 15 yılda 755 bin konut inşa ettik. Türkiye'de ilk defa çevreye karşı işlenen suçları TCK kapsamına aldık. Çöpsüz temiz şehirler için katı atık temizleme tesisi sayısını 83'e çıkardık. Artık çöp toplama tesislerinde elektrik üretiyoruz. Her ilde bir şehir ormanı projesini başlattık. Değişik değişik bir sürü ormanlar var! Okul bahçelerini, üniversite külliyelerini, yol kenarlarını, orta refüjlerine sürekli ağaç dikiyoruz. Şehirlerde ilçelerde yeşil alanlar oluşturuluyor. 15 yılda yeşil alan miktarını ciddi şekilde artırdık. Orman varlığımızı 2 milyon hektar seviyesinde artırdık. Türkiye genelinde 184 ova var. Buraları tarımsal SİT alanı ilan ettik. Başka bir amaç için kullanılamayacak.
.