Seyahat
30 Kas 2017 17:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

Kayanın altında bir köy!

İspanya'nın Endülüs özerk bölgesinde bulunan Setenil de las Bodegas, kayanın altına kurulu şirin mi şirin bir köy. Bu köyde evler ön cephe ve yan duvarlardan oluşuyor. Sırtları ise devasa büyüklükteki kayaya dayanıyor...

Kayanın altında bir köy!
Dünyanın en ilginç köyü hangisi, diye sorarsanız Setenil de las Bodegas yanıtını versek çok da yanlış olmaz. Zira İspanya’nın özek bölgesi Endülüs'teki Cádiz iline bağlı bu köy devasa bir kayanın altında kurulu.   


 
Setenil de las Bodegas oldukça eski bir yerleşim yeri. Öyle ki insanların burada tarih öncesi zamanlardan beri yaşadığı tahmin ediliyor.

YAZIN SERİN KIŞIN SICAK EVLER
 
Tepesinin büyük bir kayadan oluşmasından ötürü baştan sonra bir ev yapmaya gerek yok Setenil de las Bodegas’da, bir ön cephe ve duvarların olması yeterli.
 
Yaz-kış fark etmeksizin cazip olan bu evler; yazın aşırı sıcak olmuyor, kışın da aşırı soğumuyor.
 
Setenil de las Bodegas sakinleri bir kayanın altında yaşıyor olsa da, yaşam biçimlerinin diğer insanlardan farklı olduğunu söylemek yanlış olur.

 
Setenil de las Bodegas’daki barlar, restoranlar ve marketler bölgenin en iyi mekanları olarak gösteriliyor. Özellikle Endülüs şarabı, balı ve zeytinyağının bölgedeki en iyi ürünler olduğundan bahsetmek gerek.
 
En yoğun turistik zamanlarını ilkbahar ve yaz döneminde geçiren köyde özellikle hafta sonları restoran ve kafelerde boş yer bulmak zorlaşıyor.
 
KATOLİKLER ÇOK İSTEDİ AMA...

Latince “septem nihil” demek olan “Setenil” “yedi kez hayır” anlamına geliyor.
 
Bu ismin ortaya çıkış hikayesi ise Katoliklerin bölgeyi Endülüslerden 7 kez almaya kalkmasına ithafen konulmuş.

 
Kayaların altındaki serin alanlar, üretilen yerel gıdaları geniş alanda rahatça saklayabildiği için ismin sonuna, ambar anlamına gelen “Bodegas” ekleniyor.