Kentsel Dönüşüm
20 Ağu 2015 16:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:08

Kartal kentsel dönüşümünün belgeseli çekilecek!

Kartal Belediyesi ve Kentsel Strateji işbirliği, Kartal'daki sanayi dönüşümünün etkilerini anlamak ve anlatmak üzere; eğitim, çekim ve montaj çalışmaları başlatıyor.

Kartal kentsel dönüşümünün belgeseli çekilecek!
TAK Kartal’da yapılacak olan eğitimler, 21 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında, hafta içi akşam ve hafta sonu olarak gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşüm ile birlikte yaşadığımız evler, çalıştığımız iş yerleri, büyüdüğümüz sokak, yaptığımız işler, günlük yaşantımız değişirken; mahalleler, ustalar, makineler, bahçeli evler, oyun sahaları da yavaş yavaş kayboluyor. Tam da bu bağlamda Kartal Film Atölyesi, Kartal Sosyal Etki programı çerçevesinde; bu değişimin "mekân" ve "yaşam" daki izlerini bulmak, olumlu ve olumsuz etkilerini anlamak, değişimin görünmeyenlerini görünür kılmak için Kartal'ın filmini çekiyor.

Kartal Sosyal Etki Programı kapsamında, Kartal Film Atölyesi'nde düzenlenecek olan çalışmalar, 1 ay sürecek. Çalışma sonunda oluşturulacak ürünler, interaktif belgesel olarak internet ortamında sunulacak. Kartal'daki Kentsel Dönüşümün; sosyal etkilerini, etkilenenlerin gözünden anlamak, kentin değişimini belgelemek, Kartallı öğrenci ve araştırmacıların becerilerini geliştirmek amacıyla oluşturulan çalışmada, katılımcıların yeni beceriler geliştirmesi ve dönüşümle ilgili bilinçlenmesi amaçlanıyor.

Kimler katılabilir?
Çalışma 3 farklı gruptan katılımcıların oluşturacağı ekiplerle gerçekleşecek:
1. Grup; Kartallılar
Kartal'da yaşayanlar, çalışanlar ve öğrenciler
2. Grup; Şehir Araştırmacıları
Şehir Plancıları, Sosyologlar, Tasarımcılar, Belgeselciler, vd.
3. Grup; SED Ekibi

“Görünmeyen görünür kılınır” sloganı ile Kartal sanayi alanındaki dönüşümünün etkilerinin işleneceği çalışma; İşçi, (mavi yaka- beyaz yaka) fabrika, (sanayi- hizmet sektörü) nesil, (gidenler- gelenler) şantiye, (inşaat -yapı) kaygı (beklentiler- gerçekler)  temalarıyla anlatılacak.

Atölye programı kapsamında;
• 20 saatlik teorik, 20 saatlik uygulamalı belgesel film eğitimi
• Temaları tartışma
• Görsel ve işitsel malzemenin oluşturulması
• Atölye yürütücüsü ile birlikte montajlama
• İnteraktif belgeselin hazırlanması
Atölye sonunda katılımcılarla birlikte kesinleşecek temalarla ilgili 20 adet 1-2 dakikalık kısa belgesel film üretilecek ve atölye sonunda bu filmler interaktif-belgesel haline getirilerek internet ortamında sunulacak.
Başvuru için;
• Ad
• Soyad
• Telefon no.
• Adres
• Meslek
bilgilerinizi kartal@takortak.org adresine mail atmanız gerekmektedir.