Konut Haberleri
28 Eyl 2016 10:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:41

Kartal Kaynarca Metrosu açılıyor

Kadıköy-Kartal hattının devamı olarak planlanan ve kısa süre önce tamamlanmasına rağmen protokol programlarının yoğun olması nedeniyle açılamayan hattın bir haftaya kadar hizmete açılması bekleniyor..

Kartal Kaynarca Metrosu açılıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hayata geçirilen ve test sürüşleri tamamlanan Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın devamı niteliğinde olan Kartal - Kaynarca Hattı'nın 1 haftaya kadar hizmete girmesi bekleniyor. Habertürk Gazetesi'nden Nagihan Alan'ın haberine göre, Kadıköy - Kaynarca arasını 35 dakikaya kadar düşürecek olan metro hattının normalde 25 Eylül 2016 tarihinde hizmete açılmasının planlandığı ancak programdaki yoğunluk sebebiyle açılış tarihinin ertelendiği belirtildi.

Kadıköy-Kartal hattının devamı olarak planlanan ve yapımına Mayıs 2013 yılında başlanan metro hattı tamamlanmasına rağmen protokol programlarının yoğunluğu sebebiyle açılamadı.

1 hafta içinde açılacağı belirtilen 4,4 kilometrelik Kartal - Kaynarca arasındaki hat sayesinde Kadıköy'den Kaynarca'ya ulaşımın süresi 35 dakikaya kadar düşecek. Hattın üzerinde Yakacık, Adnan Kahveci, Pendik ve Tavşantepe istasyonları bulunacak.