Ekonomi
26 Kas 2017 17:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Karla mücadelede yeni dönem

Ulaştırma Bakanı Arslan, karla mücadele çalışmalarına ilişkin, "Türkiye genelindeki 67 bin 559 kilometrelik yol ağı, 7 gün 24 saat kamera ve bilgi sistemiyle anlık takip ediliyor" dedi.

Karla mücadelede yeni dönem
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
 
9 BİN 700 PERSONEL GÖREV YAPACAK

Vatandaşların yolda kalmasını engellemek amacıyla KGM bünyesinde Karla Mücadele Merkezi kurulduğunu belirten Arslan, kapalı yol durumu ve karla mücadele çalışmalarının burada 8 monitör üzerinden "online" haritalarla takip edildiğini, 3G aracılığıyla da kameralı araçlardan görüntüler alındığını söyledi.

Arslan, ülke genelindeki 67 bin 599 kilometre yolda, 7 gün 24 saat trafik takibi yapıldığını kaydetti.
 
Karla mücadele kapsamında bu yıl yaklaşık 9 bin 700 personelin görev yapacağını ifade eden Arslan, 7 bin iş makinesinden 3 bininin üzerinde araç takip sisteminin, 250'sinde de kameranın bulunduğuna dikkati çekti.
 
HEMEN MÜDAHALE EDİLECEK

Merkezden Türkiye'nin tüm yol ağının takip edildiğini, bölge müdürlüklerinin ise kendi sınırlarındaki çalışmaları ve yolların durumunu izleyebildiklerini anlatan Arslan, "Araç takip sistemi sayesinde iş makinelerinin karla mücadele çalışmalarında herhangi bir arızayla karşılaşmaları durumunda hemen müdahalede bulunarak, takviye ekip gönderilmesini sağlıyoruz." dedi.
 
Arslan, geçen kış sürücülerin mevsim şartlarına uygun hareket etmemesinin yolların kapanmasında ve mağduriyet yaşanmasında etkili olduğunu vurgulayarak, bu yıl aynı sıkıntıların yaşanmaması için sürücüleri uyardı.
 
Bakan Arslan, Alo 159 hattının 7 gün 24 saat hizmette olduğunun altını çizdi.