Kentsel Dönüşüm
23 Mayıs 2014 15:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:05

Karadeniz'in yıldızında teslimler başladı

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 2’nci etap konutları hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Karadeniz'in yıldızında teslimler başladı
Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ve toplam 383 dönüm alanda 2 bin 688 konuttan oluşan Kuzey Yıldızı'nda 2. etap konutları hak sahiplerine teslim ediliyor.

TOKİ ve Canik Belediyesi işbirliğiyle yapılan ve Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı tamamlandı.

383 dönüm alanda toplam 2 bin 688 konuttan oluşan projenin ikinci etabında yer alan bin 344 adet konutun teslim işlemleri 22 Mayıs-30 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Daire sahipleri kimlik belgesi, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'nin nüshası, KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura ile birlikte dairelerini Canik 2. Etap Şantiyesi'nde 22 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 09.00'dan itibaren 30 Haziran'a kadar teslim alabilecek.

Kuzey Yıldızı projesi ile güzel bir şehirleşme örneği sunduklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Biz insanın şehirleştirildiği bir medeniyetten değil, insanın şehri insanlaştırdığı bir medeniyetten geliyoruz. Biz şehirlerin de ruhu olduğuna inanıyoruz. Kuzey Yıldızı da içerisindeki sosyal donatıları, oyun alanları, hastanesi, camisi, okulları, alışveriş merkezleri ve modern binaları ile insan merkezli bir yaşam alanıdır. Kuzey Yıldızı Projesi ile birlikte güzel bir şehirleşme örneği sunuyoruz" dedi.

Canik'te son 10 yılda 12 binden fazla konutun yapıldığına ve ilçe nüfusunun yüzde 52 arttığına işaret eden Başkan Genç, "Kuzey Yıldızı'ndaki modern konutların penceresinden bakan bir çocukla gecekondu penceresinden bakan çocuğun gelecek tasavvuru aynı değildir. Bütün gayretimiz insanlarımıza eşit bir yaşam hakkı sunma yönündedir.

Daha önce bu bölgede gecekondu şeklinde eski, tek katlı yapılar vardı. Şimdi insanlarımız modern bir yaşam alanına kavuştu. Canik'te artık çocuklarımızın hayalleri büyüdü, ufukları genişledi. Yapacaklarımız elbette bitmedi. Şehirlerin ailelere değil, ailelerin şehirlere hükmettiği bir şehir kültürü için çalışıyoruz" diye konuştu.

Toplam 750 milyon liralık bütçesiyle Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Kuzey Yıldızı, 383 dönüm alan üzerinde toplamda 2 bin 688 konuttan oluşuyor. Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96, 118 ve 142 metrekare olmak üzere 3 tip konut yer almaktadır. Projenin ilk etabında tamamlanan 960 konut yer sahiplerine teslim edildi.

İçerisinde anaokulu, ilköğretim okulu, lisesi, alışveriş merkezleri, sosyal donatıları, spor alanları, özel hastanesi, karakolu, camisi, otoparkı, park ve yeşil alanları ile eksiksiz bir yaşam alanı olan Kuzey Yıldızı Projesi, yer sahipleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleştirilmesi ve eski yapıların yıkılıp, yerine yenilerinin yapılması bakımından da Karadeniz Bölgesi'nde ilk olma özelliği taşıyor. Ayrıca Kuzey Yıldızı Projesi kapsamında cezaevi de Canik ilçesinden kalkıyor ve Samsun modern bir cezaevine kavuşuyor.