Konut Haberleri
27 Tem 2017 10:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:19

Kara listede olanlar dikkat! Son gün bugün

Bankalara kredi kartı, kredi, çek gibi borcu bulunan ve bu borçları zamanında ödeyemediğinden dolayı ticari sicili bozulan vatandaşlar için son gün bugün. Bu kapsamda, sicil affından yararlanıp, borçlarını yapılandırmak isteyenlerin geç kalmadan bankalara başvuruda bulunması gerekiyor.

Kara listede olanlar dikkat! Son gün bugün
Bankalara olan borcunu zamanında ödeyemeyip ''kara liste''ye alınan vatandaşlar için son gün bugün.

Bu kapsamda, borcunu yapılandırılanlar ve kısa sürede ödemelerini yapanlar için sicil affı geçerli olacak. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, 27 Ocak'ta başlayan sicil affı çalışmasının bugün yani 27 Temmuz'da sona ereceğini vurguladı. 

Bakan Tüfenkci, sicil affına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ticaret erbabımız, esnafımız, tacirlerimiz, sanayicilerimiz ve bireysel kredi kullanan arkadaşlarımız bu anlamıyla 27 Temmuz'a kadar sicil affına başvurabilirler. Bununla ilgili birçok sıkıntıları bankalarımız yaşatmıştı ama yapılan girişimler neticesinde bu sıkıntıların büyük bir kısmını aşmış durumdayız. Özellikle esnafımıza yönelik iyileştirmelerle beraber bütün esnaf kardeşlerimizin ve tacir kardeşlerimizin 27 Temmuz'u geçirmemelerini özellikle istirham ediyoruz çünkü bu önemli bir düzenleme ve yeni bir beyaz sayfa açmaları için faizsiz kredilerden ve teşviklerden faydalanmaları için bu önemli bir nokta. Gerek kredi kartı borcu olanların, gerekse bankalara bireysel kredi borcu olanların bu fırsatı değerlendirmelerini istiyoruz."