Sektörel
31 Eki 2015 16:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:41

Seçim nedeniyle Kapadokya'da turist sayısı düştü

Yarın yapılacak seçimler nedeniyle, önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, yerli turist sayısı önemli ölçüde azaldı

Seçim nedeniyle Kapadokya'da turist sayısı düştü
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da yarın yapılacak genel seçimler öncesi yerli turist sayısının azaldığı bildirildi.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, 29 Ekim tatili dolayısıyla talep artışı yaşandığını ve bölgenin dolduğunu belirtti.
Yerli turistlerin seçimin yapılacağı pazar gününe göre rezarvasyonlarını yaptırdıklarını dile getiren Dinler, "Otelimdeki 36 odanın hepsi doluydu. Bunlardan 25'i yerli turistler tarafından rezerve edilmişti. Bugün yerli turist sayısı 5'e seçim gecesi ise 1'e düşecek" dedi.

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri Uçhisar'da turistik eşyalar satan Güray Yılmaz Öztürk de seçim öncesi tatilin başladığı çarşamba günü yerli turist yoğunluğunun yaşandığını belirterek, "Çarşamba günü başlayan yoğunluk, cuma günü itibarıyla sona erdi. Bugün ise bölge çok sakin" diye konuştu.

Kapadokya Bölgesi'nin doğal ve turistik mekanlarını gezmek için İstanbul'dan geldiğini söyleyen Emre Erdem Özkan ise "Biz normalde Atina için bilet almıştık, seçim tarihiyle çakıştığı için biletleri iptal edip Kapadokya'ya geldik. Burası çok güzel ama oyumuzu kullanmamız gerektiği için bugün geri döneceğiz" dedi.