Konut Haberleri
06 Ara 2017 10:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

Kanal İstanbul’un güzergahı belli oldu

Türkiye’nin mega projelerinden Kanal İstanbul’un nereden geçeceği sonunda belli oldu. 60 milyar TL’lik projenin 5 yılda tamamlanması ön görülüyor.

Kanal İstanbul’un güzergahı belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk kez 2011’de duyurulan Kanal İstanbul’un güzergahı sonunda belli oldu. İstanbul Boğazı’na alternatif olarak yapılan proje Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçeleri sınırları içerisinde hayata geçecek. Projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvuru dosyası bakanlık tarafından uygun bulundu ve projeye ilişkin ÇED süreci başladı.

60 milyar TL’lik yatırım yapılacak

60 milyar TL yatırımla hayata geçirilmesi planlanan Kanal İstanbul projesinin inşaat aşamasında yaklaşık 5000 kişinin, işletme aşamasında ise yardımcı tesisler de dahil olmak üzere toplam bin kişinin çalışması öngörülüyor. Mevcut durumda detay mühendislik çalışmaları devam eden yaklaşık 45 km uzunluğundaki Küçükçekmece Gölü — Sazlıdere Barajı — Terkos Gölü’nün doğusunu takip eden güzergahın inşaatının 5 yılda tamamlanması ve bakımların yapılması kaydıyla ekonomik ömrünün 100 yıl olması öngörülüyor.
Proje için daha önce 5 farklı güzergah ön plana çıkmıştı.

ETİKETLER
#kanal istanbul