Konut Haberleri
09 Eki 2018 10:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:59

Kanal İstanbul hızlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tasarruf amacıyla bazı ihalesi yapılmış ama başlanmamış projelerin erteleneceğini açıklamasının ardından dev projelerin akıbeti gündeme geldi.

Kanal İstanbul hızlanacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Kanal İstanbul’un bu kapsama girip girmediğiyle ilgili olarak, “Onlar bazı projeler için geçerli değil. Yeni başlayacağımız acil ve önceliği olmayan projelerin ihalelerini biraz daha bir gün sonraya bırakacağız. Devam eden projelerimizi hızlandırıp bir an önce hizmete alacağız” dedi.



KAYNAKLARIN ETKİN KULLANIMI

Bakan Turhan TBMM’de bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği söz konusu tasarruf adımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turhan, “Yeni başlamayı planladığımız projeleri biraz geciktirmek, mevcutları hızlandırmak, kaynağı verimli ve etkin kullanmak amacıyla böyle bir karar alındı. Mevcut kaynaklarımızın etkin, verimli kullanılması amaçlanıyor” diye konuştu. Ertelenebilecekler arasında havaalanı ve demiryolu projeleri de bulunurken özellikle yeni tesislerin akıbeti merak ediliyordu.

Acil önem ve öncelikte olanlar aynen devam 

Hükümetin mega projeler ve Türkiye’yi kalkındıracak tesislerin yapımı konusundaki kararlığını vurgulayan Turhan acil önem ve öncelikteki projelere dikkat çekti. Bu projelerden hangilerinin devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Demiryolu konusunda da çalışmalar sürüyor. 2009 yılında yüksek hızlı tren ile tanışan Türkiye’nin şu anda Ankara, Eskişehir, Konya ve İstanbul’ YHT hatları bulunuyor. Bu tip tren ağının Afyon, Uşak, İzmir, Bursa, Yozgat, Sivas ve Erzincan’a kadar genişletme çalışmaları sürüyor.