Ekonomi
30 Eyl 2017 10:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Kamuda yeni dönem başlıyor!

Hükümet, kamuya özel sektör mantığı getiriyor. Bürokraside özel sektörden emekli olmuş ya da görevden ayrılmış liyakat sahibi üst düzey yöneticiler çalışabilecek. İnsan kaynağı kalitesi artacak.

Kamuda yeni dönem başlıyor!
Hükümetin üç yıllık ekonomi programında kamu personel rejimine yönelik de önemli adımlar atılıyor. Buna göre, kamu ve özel sektörden emekli olan ya da istifa eden liyakat sahibi üst düzey uzmanlar, CEO'lar devletin çeşitli program ve projelerinde çalıştırılabilecek. İster gönüllü ister ücretli çalıştırılacak bu kişiler için esnek bir istihdam mekanizması kurulacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında kamu kurumları yeniden yapılandırılırken, insan kaynağı kalitesi artırılacak, vatandaşın memnuniyeti ön plana çıkarılacak. İşte yapılacak düzenlemeler:

İDARİ YAPI DEĞİŞİYOR:

Kamu kurumlarının idari yapısı değişiyor. Kamuda yeni kurum kurulması sınırlandırılacak, mevcut kurumlar ihtiyaç doğrultusunda yapılandırılacak. Kurumlar özel sektör mantığıyla kurumsal yönetim ilkelerine uygun çalışacak.

YENİ BELEDİYE YASASI:

Büyükşehir Belediye Yasası yeniden yazılacak. Taşradaki personel kalitesi iyileştirilecek. Merkez ve taşra teşkilatı arasındaki ilişki güçlendirilecek. Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin görev, yetki ve sorumluluklarıyla aralarındaki işbirliği esasları güncellenecek.

İNSAN KAYNAĞI KALİTESİ:

Kamuda insan kaynağı kalitesi artırılacak. Taşradaki uygulama etkinliği, personel kalitesi iyileştirilecek.

TADOİE YAPILANDIRILACAK:

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TADOİE) kamu personeli yetiştirme merkezi olarak yeniden yapılandırılacak. Enstitü, bakanlıkların ihtiyaçları doğrultusunda her yıl kamu personeli programları gerçekleştirecek.

CEO TRANSFER EDİLECEK:

Kamudan, özel sektörden emekli olmuş ya da görevden ayrılmış liyakat sahibi üst düzey yönetici, uzman personel ile çalışılacak.
ETİKETLER
#kamu