Sektörel
10 Nis 2014 16:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:58

Kalekim Elasticool ile binaları koruma altına alıyor

Su yalıtım ve enerji tasarruf malzemesi Elasticool ile Türkiye'de bir ilke daha imza atan Kalekim, zorlu iklim koşullarına dayanıklı yenilikçi ürünü ile binaları koruma altına alıyor.

Kalekim Elasticool ile binaları koruma altına alıyor
Yapı kimyasalları sektörünün lider markası Kalekim, sektöre kazandırdığı yenilikçi ürünlerle, tüketicilere ve sektör profesyonellerine her alanda çözümler sunmaya devam ediyor. Yerli hammadde kaynaklarını yerli teknoloji ve teknik bilgi ile buluşturarak, su yalıtımı ve enerji tasarruf malzemesi Elasticool'u üreten Kalekim, sektörde ilkleri gerçekleştirdiği yeni ürünü ile elektrik fatura bedelini de azaltıyor. Zorlu iklim koşullarında uzun yıllar boyunca ilk gu¨nku¨ performansından hiçbir şey kaybetmeyen Elasticool, Kalekim garantisiyle sunuluyor.

Yüzde 22 daha az elektrik tüketimi

Elasticool, yüksek yansıtma ve ışıma gücüyle güneş ışınlarını geri yansıtıp düşük yüzey sıcaklığı sağlayarak daha az ısınan yapıların soğutma sisteminde kullanılan elektrik maliyetini düşürüyor. Böylece yüzde 22 daha az elektrik tüketimiyle tasarruf sağlıyor. 

Elasticool ile her yerde yalıtım

Çok geniş bir uygulama alanı bulunan Elasticool; beton, sıva, çimento levha, galvaniz, çinko, alüminyum, PVC, polyester, ahşap kaplı düz veya eğimli çatılar, binaların dış cepheleri, taş, tuğla, kiremit, dekoratif kaplamalar, eski bitüm, bitümlü membran ya da asfalt kaplı yüzeyler ile sprey poliüretan köpük üzerinde su yalıtım malzemesi olarak kullanılıyor.

Akrilik dispersiyon esaslı, kullanıma hazır, yüksek elastikiyete sahip, radyal ısı enerjisini  yansıtarak tasarruf sağlayan, su geçirmez sıvı plastik kaplama  malzemesi  Elasticool, yapılara “su yalıtımı”, “enerji tasarrufu”, “ekonomik” ve “sürdürülebilirlik” özelliklerini kazandırıyor.

Yaşam alanlarında konfor ve hijyen

Su yalıtımıyla betonu koruyarak korozyonu önlediği için depreme karşı kalkan görevi gören Elasticool, binaların daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Kolay ve düşük maliyetli uygulama imkanıyla birlikte dekoratif  görünüm kazandırdığı yaşam alanlarında konfor ve hijyen sunuyor.

Uzun ömürlü ve çevre dostu

Yenileme maliyetinden de tasarruf sağlayan Elasticool, düşük kurulum ve işçilik maliyetlerinin yanı sıra, uzun ömürlü dayanıklı uygulama ve tüm yaşam döngüsü boyunca çevreye duyarlı özellikleriyle öne çıkıyor.