Konut Haberleri
15 Eyl 2014 10:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:50

Kadın seçiyor erkek alıyor

“İnşaat” denilince akıllara erkekler gelirken, konut alım süreci yaşayan çiftlerde seçimin kadınların beğenisi doğrultusunda yapıldığı ve beylerin ise ödeme kısmında aktif olduğu ifade edildi.

Kadın seçiyor erkek alıyor
Karar vermesi en zor konulardan biri olan konut satın alma süreçlerinde konutun lokasyonu, ulaşım kolaylığı ve mimari özelliklerinin yanı sıra mutfak, banyo ve oda büyüklükleri alım seçeneklerini etkiliyor. Bunun yanında fiyatlar ve ödeme seçenekleride önemli boyutta satın alma işlemini yönlendiren unsurlardır.

Elit Royal Residence projesini hayata geçiren Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, konut alımı konusunda kadınların eşlerinden bir adım daha öne çıktığını ifade etti.

Alım sürecinde kadınların her zaman son kararı verdiğine işaret eden Yıldızhan, “Kadınlar daha detaycı olduğu için, konutların her ayrıntısını dikkatle inceliyorlar. Mutfak kullanışlı mı, odalar yeterince büyük mü, konut planı doğru mu gibi detaylar kadınların daha çok dikkatini çekiyor. Tabi ailenin bütçesini de bildikleri için alım sürecine yön veriyor. Beyleri ise işin son kısmı olan fiyat daha çok ilgilendirirken, pazarlık konusunda erkeklerle el sıkışıyoruz” diye konuştu.