Sektörel
10 Kas 2015 13:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:44

Kadın girişimcilerin sayısında artma olacak!

TOSYÖV, kadınlara yönelik sadece kadınlarından oluşan 30 girişimci adayına yönelik KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni tamamladı

Kadın girişimcilerin sayısında artma olacak!
Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), sadece kadınlardan oluşan 30 girişimci adayına yönelik KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni Kayseri'de tamamladı.

İş Bankası Ana Sponsorluk desteği ve Kayseri Ticaret Odası işbirliğiyle 12 -20 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen 70 saatlik eğitim programı, kadın katılımcıların girişimcilik yönlerini ve iş fikirlerini sınayacakları, işletme yönetimi, üretim planı, pazarlama planı, finansal plan, iş planı hazırlama ve atölye çalışmaları gibi KOSGEB programı içerisinde verilmesi gereken zorunlu dersler yanında girişimcilik açısından bireysel gelişimlerini sağlayıcı yönde etkin eğitim uygulamalarını içeriyor. Eğitimin amacı kadın girişimciler için değer yaratma yollarının keşfedilmesi, iş planlarının hazırlanması ve KOSGEB desteğiyle sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını sağlamak, yaratıcı, yenilikçi, bilinçli, özgüven sahibi, daima sosyal sorumluluk çerçevesinde düşünen, topluma katma değer sunan, küresel vizyonla hareket eden girişimci yetiştirmek, sürdürülebilir başarılı kadın işletmelerinin kurulmasına katkı sağlamak.

TOSYÖV'ün KOSGEB ile 2012 yılında imzaladığı protokol kapsamında ülke genelinde değişik illerde sürdürdüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, Kayseri'nin ardından 12- 21 Kasım 2015 tarihleri arasında Bursa’da Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Merinos Kültür Merkezi Salonu'nda, 14-22 Aralık 2015 tarihleri arası Samsun’da Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda gerçekleştirecek.

'Türkiye'yi küresel aktör haline getirecek yol girişimcilik'

Eğitim programına ilişkin değerlendirmede bulunan TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez, Türkiye'nin kalkınma ve büyümesinde can alıcı eksiklerden birinin yeterince kadın girişimcinin olmaması olduğunu söyledi. Eğitim programı ile bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak için İş Bankası ve Kayseri Ticaret Odası ile birlikte önemli bir adım attıklarını ifade eden Yalçın Sönmez, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Türkiye’yi küresel aktör haline getirecek yolun, girişimciliğin 7’den 77’ye kadın-erkek, genç-yaşlı, herkes tarafından bir nosyon ( bilgi kavramı) olarak kazanılmasından geçtiğini artık biliyoruz. İşletmelerimizin ömürleri ne yazık ki çok kısa. Bu eğitim programıyla uzun ömürlü işletmeleri ülkemiz ekonomisine kazandırmak istiyoruz."