Sektörel
05 Tem 2015 12:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:54

115 yıllık salı pazarı yeniden taşınıyor!

Daha önce kentsel tasarım çalışmaları kapsamında Kadıköy Kuşdili’nden Hasanpaşa'ya taşınan 117 yıllık Salı Pazarı bu kez de Merdivenköy’e taşınacak..

115 yıllık salı pazarı yeniden taşınıyor!
İstanbul Kadıköy Kuşdili’ndeki yerinden 6 yıl önce ‘Kentsel tasarım’ projesi kapsamında Hasanpaşa’ya taşınan 117 yıllık ‘Salı Pazarı’nın Hasanpaşa’daki pazar yeri ve otopark inşaatı tamamlanana kadar en az 1 yıl süreyle geçici olarak Merdivenköy’e taşınması gündeme geldi. Salı Pazarı'nın Hasanpaşa’daki pazar yeri için de 13 Temmuz’da ihale yapılacak.

2009 yılında Kadıköy Kuşdili’nden “Kültür ve Rekreasyon Merkezi Kentsel Tasarım Projesi” sebebiyle Hasanpaşa’ya taşınan Salı Pazar’ının bu kez de pazar yeri ve otopark inşaatı için geçici olarak Merdivenköy’e taşınmasına karar verildi.  İBB Meclisi tarafından onaylanan Kadıköy Hasanpaşa Pazaryeri ve Zeminaltı Otopark Projesi ise 13 Temmuz’da ihaleye çıkacak ve ihaleyi kazanan firma 360 gün sonra pazarı ve otoparkı tamamlayarak teslim edecek. Proje tamamlandığında Salı Pazarı’nın yeni büyüklüğü 32 bin 300 metrekare, otoparkın büyüklüğü ise 24 bin metrekareye ulaşacak.

Söz konusu projenin inşaat süreci tamamlanana kadar Salı Pazarı, Merdivenköy’de, E-5 ile Kurbağalıdere arasındaki Medeniyet Üniversitesi’ne ait alana kurulacak.