Kent Haberleri
10 Tem 2015 11:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:55

Kadıköy'de konut fiyatları patladı

Keller Williams Cadde Danışmanı İnşaat Mühendisi Zafer Köksal, İstanbul'Un Kadıköy ilçesindeki gayrimenkul fiyatlarının son 5 yılda yüzde 100 oranında arttığını belirtti..

Kadıköy'de konut fiyatları patladı
İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan ve yaklaşık 482 bin kişinin Kadıköy de kentsel dönüşüm projelerinin de yükselmeye başlaması ile konut fiyatları ciddi oranda artış gösterdi.

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binaları değerlendiren Keller Williams Cadde Danışmanı İnşaat Mühendisi Zafer Köksal, neredeyse her sokakta kentsel dönüşüm çalışması olduğunu söyledi.

İstanbul'da Yaşam Kalitesi Araştırması sonuçlarına göre, kentin yaşam kalitesi en yüksek ilçeleri arasında yer alan Kadıköy’de emlak fiyatlarının kentsel dönüşüm yasasının yürürlüğe girmesinin ardından son üç yıla göre yüzde 75-80 oranında arrtığını belirten Köksal, kentsel dönüşüm süreci ile birlikte  eski-yeni olan daire satış fiyatları ve kira fiyatlarının da artmaya başladığını belirtti.

Kadıköy ve çevresinin yatırımcılar açısından her zaman cazibe merkezi odluğunu belirten Köksal,  Bağdat caddesinin kara tarafında caddeye ve semte bağlı olarak daire satış metrekare birim fiyatının ortalama 13-15 bin TL civarında olduğunu, sahil tarafında ise metrekare birim fiyatları 8-10 bin dolar civarında olduğunu söyledi.

Köksal,  Kadıköy'de son 5 yılda gayrimenkul değerlerin yüzde 100 oranında arttığını ve ilçenin özellikle  38-45 yaş kesimin ilgisini çekitiğini belirtti.